All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Visar orkidé som liknar en apa

"Monkey Face Orchid" och "Dracula Simia" - det är namnen på orkidé sort som har en unik visuell överraskning. Det ser ut som ett apa ansikte!

Dracula Simia växer i Ecuador och Peru på höjder av 1000 till 2000 meter. "Dracula" avser orkidéer också verkar ha huggtänder. Charmigt, eller hur?

Läs också: 6 Tips för framgångsrika orkidéer

Naturen har återigen skapat något som förvånar oss; Är det ganska oavsiktligt att likheten med apa-ansiktet är så stor?

Foto: Flickr. com

Vissa biologer tror att apa-ansiktet är avsett att skrämma bort små djur som vill äta blommorna. En annan förklaring kan vara att blomhuvudet kommer att locka andra apor för att äta blomman så att fröna sprids i apens avföring.

Läs också:

Spring nya utemöbler

Våren är här och det är dags att fräscha upp utomhus inför en förhoppningsvis lång och varm sommar med massor utendørskos. Här är några bra idéer ...

I vilket fall som helst, den stora orsaken till den entusiasm och många orkidéälskare kan tillbringa timmar att odla de mest 'apliknande' blomma huvuden.

Enligt Aquaperlen. dk, orkidétypen måste växa i sval till tempererad temperatur. De behöver inte starkt ljus, och de borde inte ha full skugga.

Kanske har du turen att hitta ett apa-ansikte hos din lokala blomsterhandlare?

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära