All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Maximalistisk eller minimalistisk?

En väggfärg gör inget rum. Inte heller gör det en soffa, detsamma hur läckert eller dyrt det är. Det är summan av vad vi lägger in i rummet, plus väggar, tak och golv - och interaktionen mellan dem - som skapar atmosfären.

Svårt?

Många tycker att det är svårt att hitta väggen på väggen när de ska pussla och börja där. Men det kan vara som att leta efter den berömda nålen i högkvarteren. För den stora frågan är inte färgen, utan snarare vilken sorts atmosfär man önskar. Då kan frågan om maximalistisk eller minimalistisk vara en post.

Jakt på bra känsla

Detta är inte avsett som en inbjudan till en viss stil, utan mer som en utmaning att känna olika stämningar så du sluta med vad som känns bäst för dig. En färg kan leda dig på många sätt, så ta dig tid att ta reda på var du vill innan du går till färgdiagrammet.

Det är inte alltid lätt att bestämma vad som gör en invändning till oss. Därför är det användbart att utöva din uppmärksamhet, utseende och känsla. När har du godheten?

Läs också: inredningstrender 2018: Jakten på den stora atmosfären

Två rum, två stilar

Här har vi satt ihop två bilder av vardagsrummet och sovrummet. Färger och material är ganska lika, men stilen och atmosfären i rummen är väldigt olika.

Titta på form, volym och mängd. Observera också materialets yta. Är det svårt, slät, fast, tätt, glänsande, fint eller mjukt, konsistens, lös, öppen, matt eller grov?

blåvita SOVA Inredning Siv M. Burn har sovrum i blått och vitt för färgad (e. V.). Stylisterna Kirsten Visdal och Per Olav Sølvberg valde blått och vitt för sovrummet på ODF. (Foto: Erik Jaeger och Inger Marie Grini) "> Blue and White sovrum. Inredningsarkitekt Siv M. Brenne har gjort sovrum i blått och vitt för Colorful (vänster) Stylist Kirsten Visdalen och Per Olav Sølvberg vald blått och vitt för sovrummet på ODF (Foto: Erik Jaeger och Inger Marie Grini).

OKER gult och brunt, svart, vitt och grått. miljön till vänster är från utställningslokalen till Green Apple miljön höger Kirsten Visdalen och Per Olav Sølvberg till Oslo Design Fair i höst. (Foto:. Chera Westman / ifi com och Inger Marie Grini) "> OKER gult och brunt, svart, vit och grå: miljön till vänster är från Green Apple showroom. Miljön till höger är av Kirsten Visdal och Per Olav Sølvberg till Oslo Design Fair i höst. (Foto:. Chera Westman / ifi Com och Inger Marie Grini)

Skriv ner

Anteckningar vad du gillar och vad du inte gillar. Vad tycker du är bra? Varför? I svaren ligger riktning för vägen framåt för din egen blandning av färger och material, oavsett om du är minimalistisk, maksimalist eller något annat.Vad du kallar stilen spelar mindre roll, det är nivån på välbefinnande som betyder något.

ADVERT

Mest populära