All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Matt eller blank på taket?

Takmålningar är de mattaste målningarna i sortimentet. Inte utan anledning. Mattfärg döljer både svag grovhet i substratet och lederna i färgapplikationen. När vi använder rullar, med eller utan förlängningsaxel, lägger vi mycket färg i de första slag efter att valsen har blivit doppad. Då kommer vi att vila ner det mesta av rullen innan vi doppar igen. Detta orsakar ojämn applikation, vilket lätt orsakar glans. Därför är målningarna super mogna, så det slutliga resultatet blir bäst möjligt - även för oss amatörer.

Om du har en panel i taket är fallet lite annorlunda. De flesta människor kanske föredrar en matt eller silke matta skina här också. Men varför låta inte taket leva sitt eget liv med spel av reflexer?

Placerade takmattor har glans 02. I takpanel kan glansgraden vanligtvis ökas till 15 i vardagsrum och till 20-30 för bättre tvättbarhet i köket. En jämnare färg kommer att ge ljusspel och reflektioner som kan vara dekorativa i sig.

Matt / tomma effekter kan också skapas genom att konstverket får en högre grad av glans än miljön. En glans på 30 slutförda på alla rums snickeri ger ytor som tål både slitage och slitage.

På takpanel kan skenan på konstverket ökas till 40 för bättre differentiering.

Försök! Och om du inte är nöjd - ja, måla bara den över ...

Målning av takpanel

  • På nya paneler är det viktigt att träet är torrt eller får torka helt innan du målar , annars kommer det att vara omarkerade fält i lederna när träet krymper.
  • Använd vaktelfärg för att förhindra uppdelning av harts och harts. Ju mer grov färg, det är bättre skydd. Om det redan finns en kvaekliss på träet, ta bort det här med tunnare / lynol / röd sprout. Stora stenbrott skärs ut och tvättas med ett lösningsmedel.
  • Knähål, vridhål och nagelmarkeringar glimmas med akrylbaserad massa två till tre gånger. Efter slipning applicera en häftklammer. Mala långsamt lätt med slipningssvamp eller slippapper i korn 150-180 för att avlägsna fiberfördröjning.
  • Sprickor mellan takbord och lister är förseglade med elastiskt överdragsskydd. Spruta massan och spola med fuktig svamp eller vått finger.
  • Gamla obehandlade paneltak är målade först med en speciell primer för barriär / isolering. Det förhindrar penetrering av sot, nikotin eller annat vatten eller oljelösliga färgämnen som har placerats i panelen.

ADVERT

Mest populära