All egendom: trädgård, kök, inredning >> Anställa

Matchar hyresvärdar och hyresgäster digitalt

I dagens digitala samhälle är det ännu mindre vi måste gå upp från stolen att göra. Vi kan få mat levereras till din dörr, serveras frukost på söndag, vi alla kläder och möbler som levereras hem, och vi kan hitta flickvänner och vänner från hela rummet. Du kan också välja din idealiska hyresgäst med ett tangenttryck. Det blir verkligen bara van vid tanken, för det här har kommit att bli. Hus & Bolig har kontrollerat två sådana plattformar.

Enklare och snabbare

Hybel. Nej började inte av tre studenter redan år 2000. De ville göra det enklare för eleverna att hitta ett hem för uthyrning. Idag har cirka 280 tusen skapade profiler, och förmedlas mer än 31.500 hyresfastigheter 2016. Eftersom lite som en dejtingsajt, med bilder och profiler av blivande hyresgäster. Hyrorna presenteras efter typ och pris och illustreras med bilder av hyresobjekten.

- Man går in på vår hemsida och skapa en profil innan antingen registrera en fastighet för uthyrning eller registrera dig som hyresgäst, säger Christian Rasmussen, en av grundarna av Studio. nr.

Fri spridning

Spridningen i Bergen, Oslo, Trondheim och Stavanger är fri för både hyresvärdar och hyresgäster. Platform erbjuder även digital skapande och signering av hyresavtal, kreditkontroll och ID-verifiering. Genom sin partner BN Bank, som erbjuder den digitala inrättandet av ett inlåningskonto som kostar 300 kronor.

- Men tjänsten är i ständig utveckling, sade Rasmussen och tillade att de förväntar sig att de kommer att förmedla cirka 40 000 bostäder i 2017.

Vikten av kemi

För Christian Wierød (23) en av två företagare av företaget Uninite. Nej, det var hans två år som reser runt om i världen som ledde honom att tänka på "match".

- Jag bodde med människor som jag inte hade kemi med och det var inte trevligt, säger han.

När han kom hem hade han affärsidén i hans huvud. Tillsammans med den åldriga vännen Øyvind Hasund Dahl lanserade de Uninite Digital Platform. nej för hyresvärdar och hyresgäster i mars i år. Plattformen syftar också till att matcha hyresgäster som vill hitta någon som de kanske vill leva med.

Digital och automatiserad

- Vi digitaliserar och automatiserar hyresmarknaden med hyresvärdar, och vill att alla (hyresvärdar) lätt kunna få samma kunskap och kvalitetsnivå som de yrkesverksamma och allvarliga aktörer hyra, berättar Wierød.

Uninite. Nej, som lanserade vår plattform, har redan flera tusen användare på plattformen och många bostadsannonser i Oslo, Bergen och Trondheim. Under hösten får du tillgång till digitala kontrakt och blanketter.

Licensförsäljning

Den tjänst entreprenörerna erbjuder hyresvärden är för närvarande fri.Planen är att de borde kunna leva genom att sälja licenser till sin plattform.

- Det här är en del av delningsekonomin, säger Wierød.

De arbetar också med en försäkringslösning.

- Vi har utvecklat en helt ny försäkringsprodukt som tar bort insättningen, säger entreprenören.

skall Hyresgästen betalar 15 procent av faktiskt insättning som orsakar hyresvärden är försäkrad för upp till sex månader förlorade hyra, NOK 500 000 vandalism och rättshjälp.

ADVERT

Mest populära