All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Fit söta smaken av pasteller

Pastels är en återkommande trend under våren, och en del har nog kanske en elsk- / hat relation med dämpade färger som påminner lite om 80-talet.

För medan många ser fram emot solen kommer ut och du kan omfamna den feminina, mot bakgrund av de nyanser, andra åter rädd för att ta dessa färger som används av rädsla för att det kommer att vara för söt. Speciellt killarna är vanligtvis skeptiska till rosa väggar i vardagsrummet eller ljusblå kuddar i soffan. Lyckligtvis finns det några enkla steg du kan göra för att anpassa söta färger till inredningen.

Lyckligtvis finns det några enkla steg du kan göra för att anpassa inredningens söta färger.

Grå och enkel

Den grå väggen dämpar sötheten i den gula pastellfärgen.

- Om du vill ta det socker söt av pasteller, med fördel kan distribuera dem på ett enkelt, grafisk miljö, och samtidigt sätta några grå nyanser till. Eller så kan du stänga av sötsliskig sweet genom att tillsätta en liten grå i pastellfärger, rekommenderar Lone Bjørslev Kisbye på Flügger.

Mycket av hemligheten ligger i att hålla resten av inredningen lätt.

- Det enklare och nordiska rummet du målar med pasteller, desto mindre socker kommer du att uppleva. Exempelvis kommer enkla möbler, svarta bildramar, enkel grafik samt generellt små inredningsdetaljer att dämpa det romantiska intrycket, fortsätter hon.

Fira stilen

Här inredar inredningen sötheten i den rosa tapeten.

Men du har en liten dröm i magen att gå pastell stil helt ut, är det dags att göra det. Både tapeter, textil- och tillbehörstillverkare har lanserat en serie pastellvarianter som glider in i en feminin interiörstil.

- Du kan omfamna den romantiska stilen genom att integrera arv, spets, bestick och mjuka tyger i inredningen. Då kommer hela att vara sött och mjukt, tänker Kisbye.

ADVERT

Mest populära