All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Maskulin badrum

Trenden går mot mer maskulin bad, som kännetecknas av grovt material, såsom stål, mörkt trä och betong. Färgerna är bruna och beige, och inredningen är tätt och minimalistisk med betoning på fin design.

dämpad och elegant

- En av de mest slående trender i sanitetsporslin i dag, är att bassängen blir våningen bordsytan i motsats till den traditionella infälld diskbänken, säger Åse Imset, inredningsarkitekt med badrummet som specialitet. Dessutom är alla nypartiklar gjutna i lådor och skåp. Badrummet ska enkelt inredas, belysningen är dämpad, helst med downlights och färgerna i matchade jordfärger.

En känsla av spa

Du kommer att ha en känsla av spa när du kommer in i badrummet. Varm golv, rymliga bubbelbadkar med massagestrålar, bubbelpooler och inbyggda musiksystem kännetecknar badrummets nuvarande trender. Imset säger att trenden är en naturlig motvikt mot vad många upplever som en stressig och hektisk vardag full av strålande reklam och ljud.

- Vi behöver "land" när vi kommer hem och få ny energi till ett badrum i en lugn miljö, där tiden kan stå stilla en stund och vi kan fördjupa oss i egenvård och avkoppling.

ADVERT

Mest populära