All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Sjö- och praktiskt med kakel i hallen

Den aktiva Oslo familjen är i stugan vid havet på sommaren och vintern, och de tycker om att vara ute i alla väder. Med tre barn i familjen är det viktigt att ingången har gott om utrymme för regnrockar, stövlar och skor - och att ytorna är robusta och lätta att rengöra.

Väggarna i hela huset är klädda med rupanel målade med en äggvit målad färg. På korridoren läggs stora rektangulära plattor på golvet.

- Det var viktigt för oss att ha ett interiör som är lätt att hålla städat. Det är inte överfulgt och vi har valt praktiska lösningar, säger husägare.

Maritimt inredning

- Golvplattorna är målade plattor, inga spår i ytan. Det är ett medvetet val, eftersom det är lätt att rengöra, säger Oslo-paret.

Promenaden innehåller också praktisk förvaring i lådor och vaggar i höjder lämpliga för både vuxna och barn. Insidan av ingången är som i huset annars hålls i en ljus och luftig stil. Impressum av blått och rött och rustikt trä, ger en maritim känsla till huset som ligger bara några meter från fjorden.

- en kompassros mosaik inläggningar i klinkergolv som en extra dekoration, slår till den lilla lant maritim stil i huset, berättar interiørkonsulentvirksomhet Ellen Skifjeld.

Kompassrosen ingår i standardleverantören av kakelleverantören och rosorna är monterade på ett nät så att det är lätt att lägga.

Lätt att komma ut

Det gamla huset ligger vackert längs kusten, på en plats med mycket väder - sol, regn och vind. Familjen har renoverat det gamla smidda huset grundligt och kopplades tidigt i processen med interiörkonsulent Ellen Skifjeld. Hon hjälpte dem att omvandla de smala rummen, vilket skapade en mer öppen planlösning med avgränsade zoner.

- Vi har en terrass på tre sidor av huset och ville ha bra kontakt med vardagsrummet. Det måste vara lätt att komma in och ut, till skillnad från i staden, säger husägare.

ADVERT

Mest populära