All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Marmorering av eldstad

eldstad är primas med två lager av oljefärg atop färdig putsyta. Det måste vara helt torr innan marmorering, så att pigment som används i tekniken dras utåt av insektsmedel och bli "stökigt".

Gratis

Marmor är en konstnärsteknik. Det är emellertid viktigt att inte överdriva tekniken och därmed förstöra slutresultatet. Det finns flera metoder för marmorering, och färgkombinationer är lika många. Här använder vi svart / grått på vit bakgrund. Ta gärna en riktig marmor för att mimicera när du målar. Det är det bästa receptet.

Ingredienser

Som Glaze har vi här använt zinkvitt pasta och rå linolja blandas med önskvärda pigment. Vi har att göra med en vit bakgrundsfärg, och färgförändringar som uppstår på grund av användningen av olja är oönskade. Kombinationen av rå linolja och zinkvit pasta håller färgen utan att gulna. Rå linolja torkar snabbare än kokt, och tillsammans med zinkvitt kommer blandningen att stå bättre på substratet och ge bättre villkor för tekniken.

Mönster

Marbling är en kombination av ljusa, skarpa och diffusa ritningar där den skarpa färgen skapar kontrasterna. De diffusa ritningarna bearbetas enkelt och "slumpmässigt" med en förskjutningsborste. Skarpa konturer borstar bort och ger glidande övergångar. När en marmorremsa försiktigt ritas med en spetsig pensel, bearbetas stroke med expanderborsten i samma riktning som linjen går. När du träffar underskuggan med skarpa linjer gör du djupet i ytan.

Skapa provsvep

Testa färgen och hur ingredienserna reagerar på varandra. Det behöver lite pigment. Testa färgerna och lasern på en testplatta innan du börjar objektet du vill dekorera. Marmorteknik kräver att du vet hur lasern fungerar på substratet. Det kräver också fler borstar och bra borstning.

Tips:

Det finns flera böcker om dekorativa målningstekniker och marmorering:

måla tekniker av Liz Wagstaff, Golden Dahl Publishing ISBN 82-05-25132-0

Dekorasjonsmaling av Jon Brænne, teknik Publishing ISBN 512-0468 -2

ADVERT

Mest populära