All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Marmor på inredningsmodet topp

Vissa associerar marmor med dålig smak från 1980-talet, eller påkostade interiörer som inte passar så väl in Norwegian hem.

Men i 2013 har marmorprodukter blivit bytt namn av många av de stora leverantörerna som gör marmorprodukter både i stor och liten skala.

Marmor köksredskap

Användningen av marmor har plockat upp inte bara som en bänkskiva utan också som ett material i zonen ovanför köksdisken. Marmor används idag på ett annat sätt än tidigare, och mycket mer dimmat än i 80-talet.

För mer info: www. electrolux. nej

Marmorbelysning med koppar

Marmorbelysning från menyn. Foto: Meny

Läs också:

Smarta badrum för små badrum

Små badrum kan vara en utmaning när det gäller inredning. Vi ger dig tips om hur du enkelt kan ta emot vad du behöver.

Designer Andreas Engesvik är på framsidan av marmordörren med sin ljusstake Chunk, som kombinerar både marmor, koppar och betong.

Marmor Serveringsbricka

Serveringsbricka från Hö. Foto: Hay

Den klassiska brädspelet i marmor kommer från Hay marknaden - och kan användas som ett serveringsfat och som förvaring för småsaker på skrivbordet eller för att hålla dina smycken. Marmorbrädan finns i två olika storlekar.

För mer info: www. Designdelicatessen. com

Badrum Vanity marmor

Badrumsmöbler marmor från Fired Earth

Fired Earth är kända för att ligga i framkant när det gäller kakel, badrum och måla. Produkterna fungerar bra både i moderna och traditionella miljöer. Här visar vi några nuvarande badrumsservanter.

För mer info: www. firedearth. com

Se också:

Visar fuktmätare detta århundrade är träslöjd för våt

Är du arbetar med trä utomhus bör virket vara tillräckligt torr. Du kan enkelt kontrollera detta med en fuktmätare.

Marmor skärbräda

Marmor skärbräda. Foto: Hay

Den ljusa marmor skärbräda kommer från Hay. L: 35 x W: 18 x H: 1, 5 cm. Den kan användas som en fat, lätt fat eller skärbräda.

Marmor spis> 999> Marmor spis. Foto: IFI

Se också:

Så lätt att fixa en trasig dragkedja

Är du frustrerad en dragkedja som har öppnat upp i båda ändar? Du kan helt enkelt fixa det själv!

Eldstaden är klar på grund av två lacker oljemålning på en färdig mousserande yta. Det måste vara helt torrt före marmorering, så att pigmenten som används i tekniken dras ut ur förångaren och blir "pigty".

Artistry

Marmor är en konstnärsteknik. Det är emellertid viktigt att inte överdriva tekniken och därmed förstöra slutresultatet. Det finns flera metoder för marmorering, och färgkombinationer är lika många.Här använder vi svart / grått på vit bakgrund. Ta gärna en riktig marmor för att mimicera när du målar. Det är det bästa receptet.

Ingredienser

Som lasur har vi använt zinkvit pasta och rå linolja blandad med önskvärda pigment. Vi har att göra med en vit bakgrundsfärg, och färgförändringar som uppstår på grund av användningen av olja är oönskade. Kombinationen av rå linolja och zinkvit pasta håller färgen utan att gulna. Rå linolja torkar snabbare än kokta, och med zinkvitt blandning kommer att bli bättre på marken och ge bättre förutsättningar för tekniken.

Mönster

Marbling är en kombination av ljusa, skarpa och diffusa ritningar där den skarpa färgen skapar kontrasterna. De diffusa ritningarna bearbetas enkelt och "slumpmässigt" med en förskjutningsborste. Skarpa konturer borstar bort och ger glidande övergångar. När en marmorremsa försiktigt ritas med en spetsig pensel, bearbetas stroke med expanderborsten i samma riktning som linjen går. När du träffar underskuggan med skarpa linjer gör du djupet i ytan.

Skapa provsvep

Testa färgen och hur ingredienserna reagerar på varandra. Det behöver lite pigment. Testa färgerna och lasern på en testplatta innan du börjar objektet du vill dekorera. Marmorteknik kräver att du vet hur lasern fungerar på substratet. Det kräver också fler borstar och bra borstning.

Fakta marmor

Marble en kalksten som har utsatts för hög värme och högt tryck under bildning av bergskedjor.

marmor färg spel till differentiell halt av kol / grafit, jernoxsyd och andra spårämnen avlagring av kalk från döda djur och musslor.

Marmor har därför ett distinkt färgschema av nyanser och åldrar.

ADVERT

Mest populära