All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Många duschar i smutsen

Humus är den främsta anledningen till att var femte vattenverksamhet upplever vatten i de kranar som är synligt smutsiga, siffror från National Institute of Water Resources Register.

- Många människor har inget emot att göra vattenrening eftersom det har varit dyrt. Nu finns det permanent vattenrening som är både rimligt vid upphandling och nästan utan underhållskostnader ", säger Marianne Mork i Värme & Bad Moss VVS.

Föremål

Varje tionde vattenverksamhet i Norge får vatten som inte håller acceptabel hygienisk kvalitet när det gäller innehållet i tarmbakterier.

I Bergen, finns det fortfarande människor som kämpar med hälsoproblem för Giardia utbrott hösten 2004. För att få det bättre av sådana parasiter vatten måste behandlas genom ett UV-filter, och det är moderna vattenreningssystem.

Läs också:

5 tvättproblem som ger dålig hygien

I vardagen går du till fler hygienister än du är medveten om. Gå in i dessa vanor och håll dig i form!

Främmande kroppar i vattnet är inte bara potentiellt hälsofarliga, men rent vatten förlänger också livslängden för sanitära anläggningar, vattenrör och apparater.

Röda hundar

I Norge finns det fortfarande många som får vatten från små privata vattenverk och brunnar där det inte finns någon vattenanalys.

- Vi har nyligen installerat vattenrening i ett hushåll som har vatten från privata borrhål. Vattenprovet visade elendig kvalitet, med mycket kalcium, järn och mangan. Det var så illa att deras showhundar fick röda kjolar i sin päls när de badade dem ", säger Marianne Mork i Warm & Bad i Moss.

Ägarna var glada över att ha kristallklart vatten efter att de var utrustade med reningsverk.

Den bästa lösningen är att installera vattenrening vid huvudentrén av vatten till hemmet. På detta sätt kan både större partiklar som järn, förutom klor och potentiellt farliga parasiter, filtreras ut ur vattnet.

Rengöring allt vatten I USA, vattenrening vanligt och modern teknik som på ett kostnadseffektivt sätt filtrera allt vatten kan nu enkelt installeras av rörmokare över hela Norge.

- Den största fördelen genom att filtrera vatten hela bostaden är att alla kranar, badkar, duschar och avlopp vill rena, kemisk-fritt vatten för alla användningsområden, säger importör Ole Johan Harbakken Rhino och Aquasana vattenrening.

På hösten och våren är ofta höga koncentrationer av bekämpningsmedel och rester av spillning i vattnet eftersom bäckar och floder överfyllda sina banker och på jordbruksmark. Sedan lägger vattenverken ännu mer klor.

Harbakken hänvisar till amerikansk forskning som visar att kontakt med klor genom duscha och bada kan orsaka farlig exponering för kloroformgass. Flera forskare tror att det kan leda till cancer hos människor.

ADVERT

Mest populära