All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Många möjligheter med "naken" vägg

"Nude" är lånat från engelska och betyder ordagrant "naken". När vi tar den i färg finner vi oss bland hudfärgerna. Det finns inte en viss färg, men olika nyanser dämpas grå beige nyanser med en något rödaktig beröring. Och som med hud har olika undertoner, en del tippa mot klarröd, medan andra har en djupare, gyllene underton. Som interiörfärger kallas de ofta som lite smutsiga med något pulverformigt uttryck.

Bra väggfärg

Idag förenar vi färgen med modern skandinavisk design. Oavsett om det är texturerat på möbler i ljust trä eller som färg på små möbler. Men om vi flyttar bakåt i historien, har vi denna färg som tradition för att använda som en väggfärg. Franska Grå och Gamla Rosor är kända namn i denna kategori. Nu är de mjuka och milda rosa toner högaktuella igen på väggen i både färg och tapeter, så det finns ingen anledning att hålla inne färgerna med "rödaktig" i jakten på färger för att skapa den goda stämningen i rummet.

LÄS OCKSÅ: Rosa väggar - tuff eller söt soppa?

GREEN: Green är relevant som aldrig tidigare. I trendutsillingen Stockholm Furniture Fair 2017 var rosa en feminin men tuff bakgrund för en blandning av färger och material i det gröna. (Foto: Mathias Nero / Stockholm) "> Green: Green är relevant som aldrig förr i trendutsillingen Stockholm Furniture Fair 2017 var rosa en feminin men tuff bakgrund för en blandning av färger och material i grönt (Foto.. Mathias Nero / Stockholm)

Glöm de gamla reglerna

VEIL : Blommande gardiner får helt enkelt inte vara vit eller off-white den svaga rosa ton betonar mjukhet och finess i dessa gardinfoldene från Aldecoa / grönt äpple (Foto..: Grön äpple) "> SEND : Blommiga gardiner får inte vara vita eller benvita. De mjuka roserna betonar mjukheten och sofistikeringen av dessa gardinveckar från Aldeco / Green Apple. (Foto: Grön Apple)

Färgerna passar mest: grön, blå, rosa, röd och gul. Titta på hur designers och stylister kombinerar färger och material. Titta också på kvantitet, ofta är det en liten touch som gör den stora skillnaden. Glöm gamla regler om vad som passar ihop, känna magekänslan och hitta din favorit!

LÄS OCKSÅ: Trendfärg eller favoritfärg?

Gul: Colorful tog upp igen ros som väggfärg, när de lanserade rosa som årets färg 2016. Den kombinerar stylist Christine Hærra det lekfullt med inslag av gult och taket rosor. (Foto: Colorful) "> Gul: Colorful tog upp igen ros som väggfärg, när de lanserade rosa som årets färg 2016. Den kombinerar stylist Christine Hærra det lekfullt med inslag av gult och taket rosor (Foto. : Colorful)

DESIGN: Stylist Kirsten Visdalen placerat en rosa upplaga av Andreas Engesiks stol Bollo mot kött-färgade väggar och mattan i en djup, mörk nyans rött på Oslo Design Fair hösten 2016.(Foto: Studio Dreyer Hensley) "> DESIGN: Stylist Kirsten Visdalen placerat en rosa upplaga av Andreas Engesiks stol Bollo mot kött-färgade väggar och mattan i en djup, mörk nyans rött på Oslo Design Fair hösten 2016. (Foto : Studio Dreyer Hensley)

LIVELY. När färgen tillsammans med klarblå kan vara söt tricket är att skapa kontraster med olika ytor / struktur Här vägg färg extra liv med textilstruktur och moiré effekt av tapeter Essentials Elements.. är från Borge (Foto: Borge). "> LIVELY: När färgen tillsammans med klarblå kan vara söt. Tricket är att skapa kontraster med olika ytor / textur. Här ger väggfärgen extra livslängd med textilstruktur och moireffekt. Wallpaper Essentials Elements är från Borge. (Foto: Borge)

METAL I tapeten Graphite från Omexco har mjukare färg ökade i vikt och en ny elegans foder sällskap av guldmetall. Bakgrunden tas av INTAG. (Foto: Intag) "> METAL I tapeten Graphite från Omexco har mjukare färg ökade i vikt och en ny elegans foder sällskap av guld metall Bakgrund bärs av Intag (Bild: Intag)..

grov: Sweet eller grov det är med tapeter och färg på kläder, är det vad du sätter in som bestämmer stilen tapeten är från Pip II Eijffinger och underhålls av Storeys (Foto: Storeys).. "> <999 > RØFT: Söt eller grovt? Det är med tapeter och färg på kläder, är det vad du sätter in som bestämmer stilen. Tapeten är från Pip II från Eijffinger och passerade Storey. (Foto: Storeys) favorit:

Det öppnar upp en mängd möjliga vägar för att hitta sin favorit mix av bläddra igenom tapet böcker. Detta något Rustik kombination utvinns ur Coordonné / Comorebi från förlust hus. (Foto: Bakgrund hus) "> favorit: Det öppnar upp en mängd möjliga vägar för att hitta sin favorit mix av bläddra igenom tapet böcker Denna något rustik kombination tas från Coordonné / Comorebi från förlust hus (Foto..: tapet hus)

ADVERT

Mest populära