All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Många namn i steg

Det är lätt att bli förvirrad över villkoren i samband med trappan. Om du till exempel köper en ny trappa eller renovera trappan, kan det vara okej att vara lite förberedd för vad de olika delarna av trappan kallas. Här är en översikt över de vanligaste orden:

Steg

mellan steg: Spigot Step är den skiva som tätar mellan stegen i en sluten trappa. (Foto Mona Gundersen / ifi Uk.) "> mellanprodukter:. Spigot Steg, plattan som tätar mellan stegen i (. Foto Mona Gundersen / ifi Com) en sluten trappa

Steget är vad du står.

stairnosing

den yttersta kanten på steget kallas nosen.

episod

det vertikala avståndet mellan stegen, dvs skillnaden i höjd mellan stegen kallade stigledningar.

Spigot steg

Spigot Step är plattförsegling mellan stegen, att det vertikala spelet mellan varje steg i en sluten trappa.

Vange

stringers är den del på sidorna av trappan i vilken stegen är fästa i. Vange förekommer också i sammansatta ord, såsom vägg stringer, yttervange och frivange . Detta indikerar huruvida skenan löper längs väggen eller om man betänker skenan i innerkurvan av trappan.

Vange stringers är den del på sidorna av trappan i vilken stegen är fästa i. (Foto Kristian Owren / ifi. com ) "> Vange stringers är den del på sidorna av trappan i vilken stegen är fästa i. (Foto Kristian Owren / ifi . Com)

Ledstänger

ledstång En trappa med ledstång säker. Där är du fast. (Foto: Frode Larsen / ifi Com.) "> rails: En trappa med räcken är säkra Det håller dig fast.. (Foto:. Frode Larsen / ifi Com)

Räcket är en

Repos

Repos kallas också en trappa. Det här är en yta som är större än en trappa. gemensamma åtgärder, och används ofta i samband med trappan ändrar riktning. Utanför kan man hitta repor också rakt trappa, särskilt i långa trappor. Här fungerar som en vilopunkt på vägen till toppen, medan förkortning av någon nedgång i . trappor

det stora steget:.

Repos a yta större än en konventionell steg, och används ofta i samband med trapphuset varven (. Foto jan Larsen / ifi uk) ">

the Big STEG: Repos en platt större än ett vanligt steg, och används ofta när trappan ändrar riktning. (Foto: Jan Larsen / ifi. Nej) Barnlista Barnlista kallas även barnskydd. Det här är en lista som är fastsatt längst ned i stegen i öppna trappor. Listan säkerställer att öppningen mellan stegen inte är större än tio centimeter och säkerställer att små barn inte kan krypa mellan stegen.

Mäklare

Mäklare kallas också ett inlägg, och ingår i räckenskonstruktionen. Mäklaren tjänar som stöd för bältet på trappan.

Klättringssteg

Klättringssteg kallas också blocksteg. Klossteg är ett utökat steg, det första steget i trappan. Det hjälper till att öppna trappan i rummet och ger ett fint urval av trappor.

LÄS ETT:

Gamla trappor i ny kostym

ADVERT

Mest populära