All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Många dropper Enok knapp

"Vi norrmän slösar helt enkelt mer ... - Tone Granaas"

Kom ihåg att Tryck på den gröna knappen, knappen med en knapp som anger lägre energiförbrukning eller halvmaskinens knapp när du sätter på diskmaskin eller tvättmaskin?

Diskmaskiner är ofta endast halvfabrikat i bruk. Vid tillagning, använd gamla redskap och stekpannor som inte är anpassade till värmekällan. Resultatet är onödig hög energiförbrukning, skriver Electrolux i ett pressmeddelande.

Hemets största strömlucka

Diskmedel för diskmedel

Andra åtgärder för att minska energiförbrukningen är att fylla diskmaskinen och tvättmaskinen helt före användning. En full ¾ av befolkningen fyller alltid diskmaskinen innan den används, men endast cirka 52 procent fyller på maskinen för tvätt, enligt en ny undersökning av Infact på uppdrag av Electrolux. Kvinnor är bättre än män för att fylla diskmaskinen före användning. De yngsta åldersgrupperna är också bäst att fylla tvättmaskinen med kläder.

Omkring tre procent fyller aldrig diskmaskinen, och tre procent fyller aldrig upp tvättmaskinen.

Fyller du upp tvättmaskinen och diskmaskinen eller tycker du att det här är bullshit?

Har du en skatt i källaren?

Hög tvättning restfuktighet

Resultaten av undersökningen visar att 53, använder åtta procent av befolkningen i allmänhet den högsta möjliga centrifugeringsvarvtal genom tvättning, medan 22, 9 procent väljer vanligtvis medelhög hastighet.

?? I den utsträckning du inte tvättar känsliga tyger bör du alltid välja högsta snurrhastighet för att säkerställa att minimal kvarvarande fukt i tvätten torkas i trumman. Detta minskar torktiden och bidrar till minskad kraftpost, säger produktchef Lena Wånemark i Electrolux.

När vi torkar tvätten i torken, välj två av veden för att stänga dörren till diskbänken eller på badrummet.

?? Många kanske vill vara avskärmade från irriterande ljud, men vi rekommenderar att ventilera i rummet under tumlande. Detta förhindrar kondens och längre torkningstid, säger Wånemark.

Det handlar om 30 procent stänger aldrig dörren medan torken går.

Go Green

Tone Granaas, chef för Green Living, berättade DinSide att när det gäller elektriska apparater kan vara en idé att tänka på hur man använder dem, och om du verkligen behöver dem.

Behöver jag verkligen det här? Är produkten med energimärkning / Miljömärkt Svan? När ska jag använda den? Hur gör jag det mest energieffektiva? Ska jag fylla i och använda ekonomiprogram som sparar energi och vatten?

- Köp endast vad du behöver och stäng av apparaten helt när apparaten inte används. Hur man sparar energi och minskar brandrisken, säger hon.

Green Casual energispar tips

Ny miljøTV Sony

Byt ut gamla pannor

Ungefär hälften av befolkningen har för närvarande energieffektiva spisar med keramikhäll eller induktion.Undersökningsresultaten visar emellertid att 30 procent av befolkningen använder stekpannor och redskap som inte är anpassade till värmekällan.

?? Högkvalitativa redskap har vanligtvis lång livslängd, men det betyder inte att de matchar värmekällan du har i hemmet. Gamla kastruller, skräddarsydda traditionella spisar, ska inte användas för keramiska toppar eller induktionskokare. Det leder till längre uppvärmningstider och onödig energiförbrukning, säger VD Arne Håkon Burdal i Electrolux.

Det borde sägas att undersökningen visar att över 60 procent av befolkningen använder korrekta krukor och kokkärl för värmekällan. Majoriteten av dem som använder rätt utrustning för rätt värmekälla är mellan 51 och 67 år gamla. Det ska sägas att de övriga åldersgrupperna följer noga, medan ca. 30 procent använder rätt utrustning ibland.

Resultaten av undersökningen visar att 10 procent av befolkningen aldrig använder energieffektiva (engångsbruk) program för diskmaskinen eller tvättmaskinen. De flesta använder bara sådana sparprogram endast ibland.

70 procent mer kraft än svenskarna

Enligt Eurostats siffror använder norska hushåll 70 procent mer el än svenska och fyra gånger så mycket som danska hushåll. Norge rankas också på topp 5 listan för högsta energiförbrukning över hela världen.

?? Undersökningen visar att vi fortfarande har mycket att lära oss om miljövänliga åtgärder hemma. Nya hushållsapparater har integrerade engångsfunktioner för det mest effektiva energianvändningen. Reservprogram bidrar till både minskade koldioxidutsläpp och lägre elräkningar, säger Burdal.

Erhöll 100.000 Power Billing.

Varför använder vi så mycket mer makt än svenskar?

- Svenskar och norrmän har mycket olika vanor när det gäller användningen av makt. På Island har elpriserna varit billiga jämfört med andra länder, inklusive Sverige. Låga elpriser motiverar inte att tänka på energibesparingar, säger Tone Granaas.

Hon säger att något annat som är speciellt för Norge är att el länge har ansetts vara miljövänlig, både när det gäller värme och andra användningsområden.

- Det härrör från ren vattenkraft, har varit tanken, och då måste det vara miljövänligt? I Sverige är situationen annorlunda, och inställningen till strömförbrukningen har också varit ganska annorlunda, säger hon.

Norrmännen uppmanades i många årtionden att elda med makten. Bara under senare år har vi insett att el inte är en miljövänlig värmekälla, men gamla vanor är kloka att vända. Vi norrmän slösar helt enkelt mer.

En rymligare februari

Undersökningsartikeln kallas landrepresentanten och det var 1046 respondenter intervjuade per telefon. Infact har genomfört en konsumentundersökning för vitvaruföretaget Electrolux.

ADVERT

Mest populära