All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Kvist problem på fabriksmålade fönster

- Tyvärr är detta ett problem för många när det gäller fabriksmålade fönster eller dörrar, berättar målarmästare Ole Andreas Klaveness.

Ofta används akrylfärg

Han förklarar att dagens tillverkare använder mestadels akrylfärgssystem. Ofta används ingen twist isolering alls. Akrylmålningarna är relativt "öppna" så att färgen inte har samma förmåga att hålla kajan som en närmare, traditionell oljemålning. Dessutom finns det en viss variation i färgfilmtjockleken från tillverkare till tillverkare.

Både akryl- och oljefärg självt kan lösa upp ämnen i gummi så att missfärgning kan inträffa ganska snabbt om det inte finns någon kvist isoleras. Utmaningen ligger i att traditionella kvistar är lämpliga för utomhusbruk.

Färgningen kan gå över för att leda stänk på kajen, och hög temperatur gör kajan mer flytande medan träet drar ihop.

Välj ljusa färger

- vita fönster sällan särskilt högre temperatur än luften, medan mörka färger kan vara fruktansvärt varmt, säger Ole Andreas Klaveness.

Om du störs med missfärgning runt kvistarna, kan det vara värt att prova att måla lanternor och dörrar i ljusa nyanser.

Försök med sprutisolering

Även om sprayfärg inte har samma effekt där, som alltid, kan det vara värt ett försök att tillämpa denna om du har problem med missfärgningar. Använd sedan en färglös kvist, som verkar som möjligt.

Ta reda på vilken färg som används

Det är inte lätt att se om fönstren är målade med olja eller akrylfärg. Kontakta leverantören för att bestämma vilken färg som används. Lagstatsregeln är att du ska använda samma färg som du har börjat. Tyvärr har det varit mycket få akrylfärger för Windows på marknaden, men det här håller på att förändras.

Hur går man vidare?

- Tvätta grundligt

- Matt Sand med en fin slippapper

- Applicera klart sprayfärg

- mall över med färg avsedd för fönster exteriör

ADVERT

Mest populära