All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Grind trick du ska kunna

Planerar du att måla väggarna hemma? Få saker är lika effektiva som målarfärg när det gäller att ändra både stil och färg i hemmet. Fortfarande tveksamma många och tror att målningen innebär en hel del oreda och grisar, och drar slutsatsen att det ofta är lättare - om än dyrare - att anlita någon för att göra jobbet.

Men det här är bara skit, säger experter. Du behöver bara veta rätt knep, då är jobbet som ett spel.

Fäll upp ärmarna och gör dig redo att färga din värld, här är de knep som du ska använda innan du börjar måla väggen.

Läs också: De vanligaste manliga misstag

Allt måste täckas

Täck ditt huvud när du sätter på manliga kläder. Det är också lämpligt att smörja händer och underarmer med petroleumgel innan du målar. Då är det lättare att bli av med färgen efteråt.

Placera en liten remsa av tejp på spännens kant. Då blir det ingen färg i fälgen där locket sitter.

Kartongskyltar är smarta saker när man målar. Använd en under huven och en för att applicera borstar och omröringsnålar.

Väggbeklädnader är gjorda med täckplast, eftersom det finns knepiga varianter av. De är försedda med tejp fäst på en lång sida. Tappa sedan tejpen medan du rullar ut plasten.

Mänsklig känsla är överlägsen när du täcker golvet. Arkivytan absorberar färgen. Ryggen är plastbelagd så att färgen inte tränger in. Samtidigt gör filten stabil mot ytan. Sköljningen kommer att röra dig som målarfärgen fortskrider. Den kan rullas upp efter användning och sparas till nästa gång. Den är tillgänglig på rullar för 10 meter.

- Har du spenderat tid för att täcka upp ordentligt, du arbetar friare och mer effektivt, säger målarmästare Jens Petter Lunde.

Läs även: Hur man montera gipsskivor

Se till att alla ytor är rena och torra

Om färgen fäster ordentligt, Underlaget måste vara torrt. Du bör därför dammsuga väggarna först och sedan gå över väggen med en trasa eller torr mop. Är de rätt smutsigt, ska du tvätta dem noga så att du tar bort membranen som gör färgen inte kommer att ansluta sig.

Skall du måla tapeter eller gips, tvätta inte väggarna eftersom dessa inte tål vatten.

Se till att släta ytor.

Innan det faktiska manliga jobbet börjar, titta över väggarna. Om det inte är ens, ska du gå över med repor, mousserande, borstning och läggning.

Ta bort naglar och andra saker som sticker ut ur väggen. Ta bort gammal tapeter och färg som sticker ut. Om du märker hål och ojämnheter efter den gamla tapeten lägger du ett tunt lager av gnista. Sedan borstar du över alla grovheter med fint sandpapper. Kom ihåg att torka dammet eftersom detta lämnar bakom sig.

Om du vill byta väggpaneler, finns det färdiga spånskivor som du kan måla direkt på.Plattorna är monterade snabbt och enkelt, och kräver inget grundarbete i form av mousserande och borstning.

Läs också: Så här lägger du på bilder och TV i gipsväggen

Priming

När du har släta och rena ytor är du äntligen redo att mala väggen. Stiftelsen tillåter att färgen håller fast vid väggen och avslöjar fler oegentligheter. Om så är fallet måste du tyvärr starta fitta och glittra igen.

Innan du börjar med det verkliga manliga jobbet

MINDER SILVER: Om du har silverfolie på färgbrickan sparar du för mycket rätter efteråt. Foto: PHOTO: Livelovediy. com

Enligt bloggen Live Love DIY sparar du mycket röra och gris genom att täcka silverfoliefärgbrickan.

- Det var först efter att ha målat nästan alla väggar i huset som jag kom fram med tanken på att täcka målbrädet med silverfolie, förklarar den amerikanska bloggaren Virginia Rae.

Innan du målar i lacken täcker du den med folie. När du slutar måla, ta bara folien och släng den i papperskorgen. Och gäspar ett helt rent färgbricka, redo att användas igen utan att behöva rengöras först.

Om du någonsin har försökt att hälla färg från en stor färg, sprutas in i ett färgfack, vet du förmodligen att det kan leda till att någon (eller mycket) färg faller utanför facket. Du kan lösa detta genom att köpa hernut för lacken - som självklart kan tvättas och användas igen nästa gång du målar.

Ifi. nej (Informationskontor för färg och inredning) har också ett smart knep för att undvika spill.

- Bly att färgutsläpp gör det svårt att få färgen på masken på och av, fråga platsen.

- Här är ett tips: Lägg en randig tejp över toppen av färgpanelen innan du smörjer färgen i färgskopa. Genom att göra detta kommer sprayen inte att fyllas med färg, och locket är lätt att komma på plats igen.

Vem har inte upplevt att kasta penslar som bara har använts en gång för att penslarna har blivit torra och styva? Så tvättar du disken så att de är så mjuka och rena för nästa gång du målar.

- Fyll en liten skål med halv en halv ättika och varmt vatten, berättar Rae på sin blogg.

- Lämna penslarna i lösningen i en halvtimme.

Om du har penslar som är över genomsnittet kan du försöka laga dem i ättika i några minuter.

- Ta bort pannan från plattan och låt den stå tills vattnet är härdat innan borstarna tas bort. Skölj i kallt vatten och all färgrester ska avlägsnas enkelt och enkelt.

Chera Westman på Ifi. Nej har också några bra tips för rengöring av färgkostnaderna.

- Det mesta av dagens färg är vattentätt och håller det sedan tvättat i ljummet vatten, förklarar Westman ...

- Ta bort all färg och låt borsten lufta torr.

Läs också: Guide till hur man tapar

Köp alltid en provstorlek

Det kan vara överväldigande att vara i färgbutiken eller byggnadsavdelningen att välja mellan tusentals färger till din vägg.Och även om du ska vara så fast beslutna att du har hittat den färg du vill ha och har letat efter, så du kanske vill köpa en provstorlek innan du slår till satsa 10-liters behållare.

Välj rätt borste för jobbet

Round. Flat. Oval. Oblique. Borstar kommer i många former. Här är en liten guide till applikationer.

Plana borstar

Plana ytor använder en platt borste. Ju större ytan är - den större borsten. En bred och platt borste kan också användas som en anfallare för att släta upp strukturen från roll-on applikation. Plattborste är den mest universella - den kan användas för de flesta manliga jobb inomhus.

Runda borstar

En rund borste har ett hålrum mitt i bysten. Det fungerar som färgbehållare, så att du kan måla längre innan du måste doppa. Runda penslar är särskilt bra på att måla profilerade trä och vassa kanter, eftersom utformningen av borsten tillåter borsten skrapa bort färgen från kanten på samma sätt som en platt pensel skulle göra.

Oval borstar

med en oval pensel kan du måla med den breda sidan på stora ytor, och med de smalare hårdare utrymmen. Med andra ord får du två alternativ med samma verktyg. Ovala borstar har hög kapacitet och kan användas för det mesta.

Vinklade borstar

Med lutande borste, kan du måla nära hörn och vinklar, utan att ändra handvinkeln. Detta medför att riktning av borstslag i våtfärgen inte förändras under vägen, vilket minimerar behovet av justering efter applicering. Målet blir mjukare snabbare, med andra ord. Skalborstar är speciellt lämpade för avgränsade ytor och detaljer.

Reflekterande

En anfallare (expel) är en speciell borste som är bred och väldigt platt. Det används för att släpa ut borstslag och för att avlägsna oönskad rullande struktur i våtfärgen. Avtagaren är inte lämplig som en vanlig borste eftersom den är tunn och tar upp lite färg.

Panel Roll

Applicera med Roll var du än kan - borsta där rullan inte kommer. En 10 cm rulle för släta ytor kan användas för all applicering av färg till paneler, remsor, spader och mindre ytor inomhus. För större ytor använd 18 eller 25 cm rulle. Smid ut oönskade texturer med platt pensel eller streaking.

(Källa:. Ifi Com)

- Kom ihåg att färgerna kan se helt olika utseenden beroende på vilken yta det är på väggen, belysning i rummet och färgen på de andra ytorna är det ses mot, förklarar Kristian Sorli med färgrikt.

Det kan vara dyrt att måla hela rummet innan du kontrollerar hur färgen verkligen ser ut som din vägg.

- Jag skulle definitivt rekommendera att måla ett litet urval område av väggen först och se hur denna färg ser ut och hur det fungerar i just det rummet, sade Sorli.

Börja inte i hörnet

Här är många. Du bör aldrig börja måla i ett hörn.

Sätt borsten 0, 5-1 meter från hörnet och kvarnen, annars kan du sluta med för mycket färg inuti hörnet.

Det finns separata snedstreck för att måla hörn.

- Dessa är utmärkta när man målar på listor och väggar, samt genom att måla fönster och spader, förklarar Westman vid IFI.

Använd maskeringssidor istället för tejp och arbeta snabbare. Kom dock ihåg att torka bladet ibland så att färgen inte hamnar under bladet.

Kom ihåg att höger och vänsterhänder måste börja måla i olika riktningar.

- Vänsterhänta börjar till vänster på ytan och målar till höger, medan högerhänder börjar till höger på ytan och målar till vänster. Då har du alltid en torr plats för att vila din hand eller stödja, säger Westman.

Arbeta snabbt och systematiskt.

Färgen torkar snabbt och så mycket, så att färgen du bara hade på väggen kan torka innan du avslutar det, kan resultatet vara både fult och besvikande.

- Du har bara 3-4 minuter för att göra bra finish innan färgen är för torr. Tänk att det verkar där du borstar - inte där du lyfter den. , förklarar Westman.

Hur man målar dörren, inte gångjärnen

Detta tips, även från bloggaren Virginia Rae, sparar mycket tid genom att släppa gångjärnens dörr för att måla den. För att göra detta:

Täck alla gångjärn med färgtips och använd en kartongkniv för att skära bort allt överskridande tejp. Måla dörren och vänta tills färgen är helt torr innan du tar bort gångjärnen. Klar.

Färgpanel när det är kallt ute

Enligt målare Terje Ringdal är resultatet av panelfärg bäst om temperaturen är låg.

- Fuktighetsnivåerna ändras från dag till dag. Det är bäst att måla när det är kallt ute och konstgjord uppvärmning inuti. Målning i februari / mars minskar risken för krympning. förklarar Ringdal.

I februari-mars har det varit länge länge, och du har avfyrat länge. Då har panelen blivit krympande. De varmare månaderna varefter träet kommer att absorbera fukt och ese ut.

Detta säger Ifi. nr:

"Trä är ett levande naturlig produkt som krymper och sväller i takt med fuktigheten Fukt orsakar trä rör sig, vilket kan skapa sprickor i en målad yta.."

Sätt dina färger i kylskåpet när du är klar för dagen

Om du slutar måla på kvällen, men har planer på att ta upp jobbet igen när dagen är sorgande, är det här tricket för dig.

- Lägg penslar i en brödpåse (se till att det är kopplat till eller fäst med nypa, så att luft släpps in), och påsen i kylskåp över natten. Detta tips sparar mycket tid. När du målar igen nästa dag, ta bara borsten ur påsen och börja måla, förklarar Rae.

Färgen torkar inte på kosten när den lagras på detta sätt.

Westman avslöjar att du också kan använda våtservetter för att hålla dina borstar mjuka och tunna för att måla igen.

- Borsta borsten i torkduken innan du lämnar bort den när du är färdig att måla för dagen. Detta hjälper borsten att torka ut före nästa stroke.

Det är framförallt festen runt borstens byst, det borde finnas en våt omslag, så bysten blir mjuk fram till nästa dag.

- Sätt ett målningsverktyg med en våt torka i en liten plastpåse. Kram runt axeln och snurra påsen runt så det blir lufttätt, förklarar Westman.

Pappeske Tricks

Detta trick hjälper dig att spruta små möbler eller föremål. Ta med kartong och vad du ska måla på gården eller på balkongen.

Sätt in föremålet i kartongen, med öppningen av påsken mot dig. Sedan sprutar du till hela möblerna eller objektet är täckt med färg. Klar. Och bäst av allt? Inga spill och grisar på dig, balkongen eller uppfarten.

BE KIND: Färgen torkar snabbt på väggen, så du har bästa möjliga finsih, det betalar inte för att ta många och långa raster från färgen. Foto: PHOTO: Thinkstock

ADVERT

Mest populära