All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Tak måla panel - lättare än du tror

- Det finns förmodligen flera miljoner kvadratmeter tak panel i Norge, och många av dessa kan förmodligen behöva ett skikt av färg. Många tror nog att måla panel i taket är både svårt och mycket tidskrävande, men med rätt rutiner och utrustning, är det en hanterbar övning för alla, säger Jostein Brekka, handel och utvecklingschef på Jordan.

Nyckeln ligger i att använda rullen och borsten på förlänga axeln snarare än klättra runt på stegar med pensel högt över sitt huvud. Genom att rulla appliceras färgen både snabbare och jämnare än med borsten.

Var försiktig med beredningen

För att uppnå ett bra resultat är det också viktigt att komma ihåg förberedelsen.

- Det är viktigt att substratet är rent. Damm och smuts kan leda till dålig vidhäftning, blödning och avskärmning. Det är också viktigt att komma ihåg kvist lack, och om virket har lämnats obehandlade med tiden kan det vara lämpligt att applicera ett skikt av primer för instängdhet och isolering. Genom att undvika att färgämnen tränger in och skapar sköldar och fläckar, säger Brekka.

Hur man går ut

Experten på Jordan rekommenderar att man använder en 10 cm panelrulle i Perfect Series för detta jobb.

- Du lägger rullen på en förlängningsaxel och målar ett bord åt gången så länge du når en doppning. Använd borsten över för att komma mellan panelerna och borsta borsten ovanpå bordet själv. Detta är viktigt för att undvika rullande mönster och uppnå ett bra resultat, säger Brekka.

Eftersom vattenbaserad färg torkar eftersom det är viktigt att du alltid går tillbaka från var du stannade för att undvika splittrande leder.

- Vid målning på rullen är det möjligt att starta 4-5 cm inuti det område där borsten redan har krypts. Sedan är övergångarna smidiga och snygga, rekommenderar han.

Utmärkt paraktivitet

Man Verktyget Jordanien har ett enkelt klick system som gör att du snabbt växla mellan pensel och rulle vid förlänga axeln. Annars finns det alltid en fördel att vara två.

- Om du vill bli ännu effektivare kan du betala för två gaffelaxlar. Målningspanel är också en mycket trevlig uppgift att vara två om. Då kan man applicera med rulle och den andra borsten med pensel. Det kan vara trevligt att göra tillsammans om du vill göra det lite trevligare hemma, säger Brekka.

ADVERT

Mest populära