All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Målningslistor - Godis

- Otäta träfönster i kombination med ljustak och väggar kan göra rummet rör sig och arbeta mindre. Det gör det enkelt att måla konstverket, säger Bjørg Owren, VD för Ifi. nej

Enligt Owren finns det ingen anledning att vara rädd för att börja måla listorna.

- När du börjar måla är det inte ett mycket stort jobb. Men det är viktigt att använda rätt verktyg och procedurer för att undvika själva och dåliga däck ", säger hon.

Verktygsvalet gör hela skillnaden

Enligt experter hos Jordan-verktygstillverkaren är de platta borsttyperna exempelvis olämpliga på profilerade listor.

- Det finns en annan del som har svårt att få ett bra resultat när man listar listor, och särskilt när listorna är profiler. Ett vanligt problem är att det finns lite skräp i hörnen, och många har troligen känt att profileringens kanter inte är tillräckligt bra, säger Jostein Brekka, Jordaniens avdelningschef.

Brekka säger att en av hemligheterna till framgång är att välja en oval pensel snarare än en platta.

- En oval borste har mycket bättre sugkapacitet och tar dubbelt så mycket färg som en platt bystborste. Den ovala borsten har en liten färgbehållare inuti bysten. Denna färg släpps i lämpliga mängder när du börjar stryka och säkerställer även goda däck på kanterna. Således kommer det vanligtvis att hålla två rockar även när listorna är profilerade, säger han.

En lutad borste är också ett bra knep när man målar inuti hörnen.

- Med lutande byst kan du lätt nå hörn, och det är faktiskt lättare att måla direkt när bysten är snedställd. Med en rak borste kan du snabbt vända handen när du målar, och då får du mager och ojämna borstslag, säger han.

Jordanien har nyligen lanserat en helt ny typ av borste som är både oval och sned, vilket gör det till ett mycket lämpligt verktyg för målning av lister och andra detaljer.

Var arg!

Även om det är tillrådligt att välja en pensel med hög färgabsorption, rekommenderar Brekka även lite ljumt med färgen i början.

- Det kommer bli lite röra om du tar för mycket färg. Därför bör du vara försiktig i början och prova lite, säger han.

En enkel procedur är att måla hörnen först, men att ställa borsten åtminstone en meter från hörnet, för att undvika att dra för mycket färg i hörnet. Detta minskar risken för spill och spill. Efter att hörnen är tagna, är området målat mellan.

Viktiga förberedelser

Innan du börjar måla är det viktigt att göra de nödvändiga förberedelserna.På tidigare målade listor håller den vanligtvis en trasa och ett lämpligt tvättmedel, såsom tvätt, och sköljs väl innan du målar igen.

Om listorna är obehandlade bör du också slipa med ett fint slippapper för att bli av med fiberåtervinning. Korning 120-180 är väl lämpad. Torka av slipdammet med en torr mikrofiberduk. Obehandlade listor bör också tillämpas på jordning och stenbrytning eller en grund för blockering och isolering. Den sistnämnda är en grund som också har grytets släckningsegenskaper.

För att förhindra spill på vägg och tak, är maskeringstejpen ett bra hjälpmedel. Observera att maskeringsförluster finns i flera varianter, så länge de är avsedda att vara på. Det kan vara en bra idé att välja en tapetstyp som kan sitta en stund, så du behöver inte oroa dig för att limet är för bra eller att färgen lossnar när du tar bort bandet.

ADVERT

Mest populära