All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Måla dörrar - How-To: s

Dörren med den helt superlätta lackerade ytan kan endast hantera en professionell fabriksmålningsanläggning. Ska du måla dig själv, överväga en liten sprutanläggning.

Men sprutning kräver övning, och om du kan leva med liten struktur som finhåret färgrulle ger, kan du fins måla en dörr eller annan slät yta ganska snyggt. Förutsättningen är rätt kunskap och verktyg.

En finjusterad rulle är förutsättningsnumret 1. Det lämnar ett minimum av spår i färgen.

Nästa antagande om färgen, och här kommer målaren med ett bra tips: mellan färgen, den du använder för varje primer (obehandlade ytor) och före toppbeläggningen, till blandningen av cirka 40 procent på grund av färg och 60 procent top-paint .

Då kommer du nära texturen och glansen av toppfärgen, och resultatet blir perfekt.

Välj en färg som flyter väl tillsammans. Fråga en målare eller en färghandlare du litar på. Färgen som används i detta fall är Nordsjö Blankett.

Läs också:

Tips för att måla väggarna

Planerar du att använda regniga dagar att måla väggarna på sommaren? Då bör du ta med dessa tips från målmästaren.

  • För att bryta dig måla

Använd penseln om du vill struktur

Även med de finaste rollern kan du inte måla en dörr liknande smidigt som när det kom från fabriken, där det var sprayat på ett professionellt anläggning. Men du kan välja att gå helt motsatt: genom att medvetet visa här dörren målas för hand.

Måla först över ytan, sedan upp och ner i långa sträckor. Använd två slag av mellanliggande. (Vänster). Måla toppfärgen i långa lager och avsluta med topp och bottenrock. Gå inte tillbaka - du gör spår! (Höger)

När ska du använda penslar, eller på annat sätt i princip manliga först på längden och sedan tvärs över och slutligen uppifrån i långa slag över bredden.

En 55 mm bred pensel är lämplig för jobbet, men du bör se till att inte köra för mycket tillbaka i vad du redan har målat, för då du gör mycket tydliga penseldrag, som kommer att visas som uppenbara fel på den färdiga ytan.

Ju högre glansfärgen desto vackrare blir resultatet, men det gör det också lättare att se fel. Du kan uppnå en liknande effekt på väggar om du vill ha lite mer liv i färgen. Här kan du välja att måla tvärs. Det kommer att underlätta penselsträngarna ännu mer och göra resultatet tydligare strukturerat.

Läs också:

Hur mallar som du gamla träpanel

Det är tillåtet att vara full av tall, speciellt om du har bott i ett hus med väggar av gulnat, mörka träpaneler på trettio år. Vår expert berättar hur du ska ...

  • 5 skäl att misstänka

Att måla dörren

1.Släpp ytan med slippapper efter att ha tvättats med rengöring av marken. Korn 180 är lämplig. Om du går från en mörk till en ljus färg, var god slitage så mycket att du slipar lite av färgen. Annars glider du bara över ytan.

2. Tvätta av dammsugaren. Använd en hårt stickad trasa och ta bort allt damm. En kudde är också bra för att avlägsna damm.

3. Rulla på medalj. Mellanfärgen är en blandning av primingfärg (som vi skulle använda på obehandlat trä) och slutfärgen i förhållandet 40/60. Det ger mer fyllighet och mer av målarfärgen.

Läs också:

Mänsklig köksdekoration

Bly i köksredskapet i tallet? Du behöver inte byta hela kökets inredning, det tar ofta ett par färgstreck.

4. Rulla på färgen. Lägg på färg på rullen, rulla något över dörren och sedan upp och ner i långa sträckor. Avsluta med rullning upp och ner för att radera spår.

5. Mala med fint slippapper när färgen är torr. Grain 240 är bra, och det bör endast köras noggrant över ytan.

6. Måla igen med medelstorlek. Nu börjar den rätta färgen och strukturen dyka upp. Rulla upp och ner, och sluta med nedåtgående rörelser.

7. Måla med målfärgen. Följ samma mönster som du gjorde med interlining. Således har du en fin och slät yta på den nymålade dörren.

  • Så lätt att måla taket

Tips!

Även de bästa penslarna blir slitna. Efter ett tag börjar några av håren sträcka sig ut till sidorna. Det fungerar dåligt när man målar över en gräns, för då slutar färgen någon annanstans än där du trodde.

Men oroa dig inte: Med en vass knivkniv kan du klippa av de svängande håren så att du kan avsluta målningen igen.

Om du är så otur att färgen kan torka, försök att spara borsten genom att lösa upp färgen i grön tvål och borsta borsten över en stålborste. Det är lite svår att hantera, som du borde undvika, men det är inte så, det kan spara en bra och dyr borste från papperskorgen.

6 tips från målaren

1. Färgens glans är ett uttryck för hur matt eller målade färgen är. En färg i glans 5 är matt, glans 10 betyder halvmatt och är till exempel den väggfärg du använder i badrummet. Därifrån skenar 50, är ​​färgen halvglansig, mellan 50 och 70 är den blank och överstiger graden av glans 70, kallad högglans.

2. Färgen måste torka. Torkningstiden för färgen beror bland annat på graden av glans. Färg i glans 5 kan vanligtvis målas efter 3-4 timmar, medan halvmattfärg (vattenutspädningsbar akrylfärg) i glans 10 normalt behöver torka i 8-10 timmar före målning.

3. Vrid huven på huvudet. Håll färgrester frostfri och vrid huvudet på huvudet. Detta förhindrar locket att klistra i torrfärg och blir svårt att bli av med.

4. Spara locket. Skador på målade ytor är nästan oundvikliga. Därför är det trevligt att få en vila av rätt målarfärg.Men när du går tom för en viss färg, spara locket med det lilla märket som visar färgkoden. Då kan du enkelt få ett nytt sortiment av färg i rätt färg. Du kan också ta en bild av färgkoden och spara den. Skriv istället informationen, ta med allt - erfarenheten visar att originaletiketten eller bilden är säkrare.

5. Måla textur med pensel. Med en bred borste kan du finmåla väggar eller andra ytor om du vill ha mer konsistens i färgen än valsen ger. Den mest markerade kommer att vara om du målar en bit på tvären.

6. Matta i taket. Om du vill måla en skarp kant på takfärgen, kommer du ofta att upptäcka att maskeringstips är svåra att hålla fast i färgen, som ofta innehåller lite krita. Om du målar med en liten väggfärg i sken 5-10 i samma färg som taket kan limet hålla fast vid väggfärgen.

  • Få fler bra tips, registrera dig för vårt
ADVERT

Mest populära