All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Mal mahogny

I allmänhet, alla ytor är slipade. Det är det grundläggande arbetet som bestämmer om färgen är bra. En ordentlig tvättning, slipning och priming hör till en färgprocess om du vill ha ett bestående resultat. Och ju fler lacker färg, desto hårdare blir ytan. På möbler som används ofta borde du lägga på en extra kappa eller topplack med lack.

Var försiktig med det grundläggande arbetet och var beredd att få smidiga ytor. Det finns inget som att "korrigera" i den sista stroke. Markeringar och skåror kan inte målas bort.

Dörrarna demonteras och läggs på en omslag före målning.

Tvätta ytan. Tvättservice kostar förenkla jobbet.

Skölj väl med tvålrester med naturlig svamp.

Torka av med en ren trasa.

Måla färgen med ett slippapper.

Vakuum ytan för att avlägsna allt dammdamm.

Oljebaserad häftning används för att få en bra vidhäftning till senare färgbeläggningar. Använd rullning.

Så skingras vidhäftning primer med en skingrar borste för att komma undan rullstruktur och få en snygg finish på färgen. Detta är grunden för att få en fin titt i slutet.

Hälsosam topp, eftersom den är full av skada och hacking. Applicera mousserande massa med en bred gnista. Att använda ett sparkbräde förenklar jobbet. Dra ut överskott av massa med en gnista. Det finns alltid två steg i sparkande jobb: ansökan och uttag. Dra ut överskott av massa med en gnista. Det finns alltid två steg i sparkande jobb: ansökan och uttag.

Rulla sedan två skikt med toppfärgen på. Två lager behövs för att täcka den vita substratet och för att förhindra ojämn retraktion och matt fläckar från arbetet. Sedan förskjuts den rullande strukturen på toppfärgen. Och sedan sträcker mönstret med penna.

. och maskerar med tejp. Använd kniven och skjuv i bandet med ett bra skärverktyg.

Använd en tjock färgborste för att applicera och släta. Detta förhindrar att färgen blir ojämn och säger. Här appliceras färg nr 2 i ett diagonalt mönster.

Och så kom lådan till ett slut.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära