All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Få isoleras i hemmet

Ibland kalla handen du vet ditt hem är faktiskt inte från resten av familjen, men ett tecken på att huset eller lägenheten läcker luft som en ballong på ett barns födelsedag.

Ingen kommer att strömmen löser jävel som har att sitta ensam i cafeterian på jobbet eftersom "slöseri med energi på många sätt är som att ta livet av dina barn med en plastpåse över huvudet", som hon en av ekonomiavdelningen sagt. Black & Decker s senaste produktlansering kan hjälpa dig.

Spara strömmen med duschmätaren

Lampan visar vägen. Trots att det kallas termisk läcksdetektorn kommer det inte att drabbas där det gör ont. Den upptäcker helt enkelt värmeläckage, eftersom den norska och skulle säga att det bokstavligen påpeka platser i ditt hem som släpper in oönskade kall luft (eller oönskad varmluft, i den mån det finns ett problem i Norge).

Börja omdirigera det röda ljuset från enheten till en vägg du vet är stram och ställ sedan in det som referenstemperatur.

Om du nu lyser mot en vägg, dörr, öppen spis, fönsterbrädan eller liknande, och färgen på ljuset ändras från rött till blått, du vet att du har drabbats lite för kallt område som behöver isolering. Du kan även ställa in tröskel vid vilken ljuset ändrar färg (1, 5 eller 10 grader på den amerikanska versionen), beroende på hur lars monsen-ish du tror att du är.

De största elavbrott väljer du den billigaste leverantören och det kan hittas med hjälp DinSides power kalkylator

Tusentals skonas? Man tror att tätningsluftläckage kan minska energikostnaderna med så mycket som 20 procent, så om din elräkning är 40 000 per år, talar vi om en hel del pengar.

Den termiska läckdetektor kan också användas för andra ändamål, såsom att diagnostisera (inte mindre) motorer feltändningar, kontrollera om kylskåpet eller frysen håller rätt temperatur enligt termostaten, eller kontroll av isoleringen runt den inbyggda ljus tillräckligt bra .

Se fler bilder av dingz. nej

Kan du ta reda på hur du tar fingret medan du känner dig runt fönstren i vardagsrummet och i sovrummet? Ja, möjligen. Men skulle det ge dig ett annat verktyg för verktygslådan? Nej.

Thermal Leak Detector lanserades på den amerikanska marknaden i januari nästa år, och kostnaderna ynka 40 dollar (cirka 285 miljoner). Tid för Norge lanseringen är inte klart, men sedan Black & Decker finns överallt i Norge, antar vi att det så småningom också kommer hit.

Källa: Gizmodo

ADVERT

Mest populära