All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Gör en hård borste mjuk igen

Det finns hopp om penslar som har blivit styva sedan du målade den sista. Om borsten har varit svårt eftersom det är återigen resterna av färg inuti borsten, försök att mjuka upp det med hjälp av en agent som kallas borste renare.

Sätt borsten i en ren burk eller en tom tenn och fyll med borste rengöra hela borsten är täckta.

- Låt borsten stå en dag eller två innan skölja med vatten efteråt, säger Thor Ingar Røneid, teknisk servicechef på Butinox.

Behandla bysten så att agenten gnuggar väl och upprepa behandlingen om det behövs.

Läs också: Ta hand om din pensel under lack

mycket färg

Brush Rensen löser gammal färg som har stelnat inuti borsten och fungerar bäst på oljefärger. Om en ren akrylfärg används kan detergentet inte kunna lösa det. Tyvärr finns det lite att göra, annat än att få en ny borste.

Moderna borstar med syntetiska borstar absorberar mycket färg och måste spolas ordentligt efter användning.

- skrapa bort färgen från borsten och skölj med rent vatten, eller med hjälp av en liten tvål eller diskmedel tillsammans med vatten. Om du har använt en hybridfärg eller en oljemålning kommer det inte att vara hundra procent rent med bara vatten. Då kan du använda en liten penselborste för att tvätta borsten, säger Røneid.

ÄR ENDAST: Skölj väl med rent vatten, eventuellt med tvål. (Bild: Mari Andersen Rosenberg / ifi Uk.) "> Skölj Efter sköljning borsten med rent vatten, eventuellt med tillsats av tvål. (Bild:. Mari Andersen Rosenberg / ifi Com) <999 > Lagring över tiden

Fyll PAKET:

vid avbrott i lacken, surrade verktyg i den våta trasor så att färgen inte torkar i borsten. (Foto: Kristian Owren / ifi com.) "> Fyll PAKET: < 999> När du pausar färgarbetet ska du sätta in verktyget i fuktiga fyllningar så att färgen inte torkar i bysten. (Foto:. Kristian Owren / ifi Com) Färgen på huvudet av borsten kan också torr när du använder penseln, om du inte håller borsten våt och aktiv. - Akryl färger behöver inte många minuter för att torka, och kom ihåg att surra borsten i en fuktig trasa om du tar en paus i målningsarbetet, säger han.

Borstslaget kan också användas för att hålla penslarna mjuka över tiden. Efter noggrann rengöring, sätt in bysten med agenten innan du borstar borsten. Innan du använder penseln, skölj den med vatten och torka av.

ADVERT

Mest populära