All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Göra en punkt av privete

De flesta innerdörrar är vita om de är målade. Men det finns inget i sättet att använda en annan färg. Med en dörr som sticker ut, du uppnå flera saker: färg fungerar som en guide, blir det inre själv ett uppsving och enkelt sätter du anpassar ditt hem.

- Känn dörren på toaletten i en annan färg. Därför behöver gästerna inte titta på krångel när behovet uppstår. Har de då höra att det är bakom den röda dörren, råder ingen tvekan om var de ska gå, säger Bjorg Owren, creative director IFI. nr.

Fort gjort

Med humorinteriören blir hemmet personligt.

- Du får också en rolig blickfångare i inredningen. Idag handlar mycket om interiörtrenderna om att vara personlig och dekorerade med lite humor. Med dammens färg får du ett interiör med en glimt i ögat, säger hon.

Att måla en inre dörr kräver lite arbete, verktyg och en liten låda med färg. Inom några timmar, spridda över ett par dagar, kan dörren vara helt ny.

Så här går du vidare:

Arbeta systematiskt och snabbt, så resultatet blir bra!

Fixera dörrblad med en kil mot tröskeln, så att dörren är stabil utan stängd, eller haka dörren genom gångjärn och luta den mot en vägg.

Tvätta dörrbladet med strömtvätt. Använd ett starkt rengöringsmedel så att du säkert tar bort eventuella rester av fett, smuts och smuts på dörrbladet. Skölj noggrant genom att torka dörren med en svamp och rent vatten.

Om dörren är målad med en blank färg eller behandlad med färg ska ytan mattas ner. Använd ett fint slipat papper eller slippanna och ta sedan bort damm med en mikrofiberduk.

Om dörren inte är målad före, polera fiberstativet bort med slippapper. Då dörrbladet är jordat med trä. Alla hak och sår spolas och slipas innan dammet torkas bort med en torr mikrofiberduk och glittrande fläck. Genom att slipa hela ytan före avfyring ser du där en liten gnista behövs. Glöm inte att smita där du har avfyrt och slipat, det kommer att se ut som matt fläckar genom färgen!

Applicera färg i två lager och låt torka väl mellan. Använd rulla och släta ut mönstret. Rullen lämnar bakom med en platt borste eller en speciell förare.

Klar dörrblad är målat från topp till botten. Applicera färg på en lämplig yta åt gången så att du kan borsta ut med en borste innan färgen blir klibbig. Arbeta snabbt och effektivt för att förhindra att färgen torkar och får styva strimmor på ytan. På spegeldörrarna börjar du alltid på innersta, med toppspegeln och arbeta över ramträet och ner dörrbladet.

Varför inte måla dudden i en trendig färg?

ADVERT

Mest populära