All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Gör ugnen redo för påsk

Många människor är förmodligen skyldiga att ägna lite för lite uppmärksamhet åt ugnen när den inte används. Vi tar ut pizzaen och stänger dörren - "Ut ur sikte, omedelbart". Å andra sidan ser du förmodligen brända rester och smutsiga ugnsfönster om du tittar. Fett, smält ost och tomatsås har en fest längs ugnsväggarna. Det är inte en vacker syn.

- Ugnen kan användas i de flesta kök. Här är fläskpinnar, pizza och lasagne för att klara sig själva. Det är inte konstigt att det blir smutsigt, säger Trine Bråthen på Kemetyl.

Försenar den påskliljan i en ugn som ser ut så här?

Kemetyls BBQ & Ugn Cleaner är speciellt utformad för att avlägsna fett och sot från ugnen.

Bråthen rekommenderar att du använder speciella lösningar för ugnen vid rengöring.

- Du bör använda ett relativt kraftfullt rengöringsmedel för att tvätta ugnen. Det finns mycket fett och sot, som kräver speciell mat, säger hon.

Hon rekommenderar BBQ & Ugn Cleaner, en rengöringsspray speciellt utformad för att rengöra grillen, ugnen och eldstaden.

- Det är en super spray för att avlägsna fett och sot från ugnen. Också glasdörren i ugnen, som ofta inte är en trevlig syn, är lätt att städa, säger Bråthen.

Spray - torrsköljning

Steg är enkla: Spraya, torka och skölj.

- Du behöver bara spruta, låt den fungera i cirka 30 sekunder och torka av. Skölj därefter med mycket vatten. Vill du verkligen snuskig ugn, där det har fäst sig mycket smuts och fett, bör du låta sprayen verkar lite längre - i ca 1 minut, förklarar Braathen.

Och det är inte bara

efter de stora måltiderna, ugnen ska få en rengöringsrunda. Om du gör det innan du lägger påskliljan i ugnen, undviker du mycket mat från bränt rester. Dessutom är det trevligare att laga mat och bjuda in gäster till middag när det är rent. Kaminen i köket genomgår. Fatsprut och sot gör ugnsfönstret lite vacker syn.

Tvätta regelbundet

Vi är nog många som inte rengöra ugnen innan luktar bränt varje gång vi öppnar dörren. Enligt Bråthen är detta ett tecken på att du borde hitta sprayen oftere.

- Du ska städa ugnen innan den är helt muddrad och tillsatt. Då blir jobbet mycket enklare. Gå hellre över med rengöringsspray med jämna mellanrum, så att du inte behöver vara på alla fyra med huvudet i ugnen och skrapa bort resterna när det har gått för långt, råder Braathen.

Råkraft

"När allt annat misslyckas" ... kan du alltid ta till Plumbo.

Cancer erbjuder en liknande lösning i Plumbo Cleaning Oven & Grillrens. Detta görs också speciellt för att hamra med bränt fett och sot.

Om andra vanliga tvättmedel inte räcker, är det därför lämpligt att prova speciella lösningar. Då vet du att de utvecklas med tanke på exakt det jobb du står inför ovan. Därför hitta modet och sprayen och gör ugnen klar för påsken!

ADVERT

Mest populära