All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lager Norges dyraste julgran nästan gratis

Trenden att göra saker ännu räkna framträdande interiör upptagen norrmän dag, så varför inte spara 5000 miljoner för att göra detta träd själv? Det enda du behöver är en verktygslåda och några listor, och med lite julmusik på örat, du sannolikt har julstämning i rutan också.

Träet passar bra med advent och jul, och kan stylas precis som du vill.

- Du kan använda olika typer av trä, gamla material, göra det så stort som du vill, eller måla den i olika färger. Det är lätt att göra, och bara kostar runt hundra kronor, säger interiörer stylist juni Hjartholm, som gjorde trädet rom123.

trendigt att göra saker ännu

Gör det själv trend, eller "gör det själv" (DIY förkortade) har varit stark bland unga interiör upptagen norrmän under de senaste åren, och blir allt mer populärt. Det handlar om att stå ut med ett personligt uttryck, förutom att skapa något själv från början tror Ann Helen Lund, från den största inre Blog NIB.

- I en värld där även omelett kan köpas färdigt på påsen, vi har ett behov av att uttrycka oss och skapa något själva - bara använda våra egna händer. Hemmet blir ett kreativt projekt. För kvinnor tycker jag faktiskt att nöjen att mastera är också viktigt här. Vi hanterar sticksågar och borrar med glans och får vad vi vill, säger Lund.

Att dekorera interiör bloggare i sin egen

Hon tror önskan att vara unik är en annan viktig orsak till denna trend är fortfarande så populär.

- Att ha en distinkt personlig stil hemma kan vara överst på trendbarometern just nu. Det är inte meningsfullt att köpa allt i favoritbutiken och sätta det fint tillsammans - det finns många som hanterar. Vi måste ha något mer än det. Därför gör vi saker själv, granska Pinterest, bloggar och webb för inspiration - och göra det vår egen, säger Lund.

Hur man gör

1. Borra ett hål i mitten av varje bit. 2. Skala över ändarna med sandpapper. 3. Måla bitarna vita, eller behåll dem i sin naturliga träfärg - det är också trevligt. Foto: Foto: Øystein nutiden IDEA och styling: Juni Hjartholm

Trädet på bilden är avsedd att hängas, men det kan också skapas som en bordsmodell. Då behöver du ett par större block som du slår på botten. Om du inte vill ha telys på den kan du lägga en minigirl runt, eller lämna den som den är. Träet till 5000 är 160 cm högt. Om du vill göra en sådan ett stort träd du köper bara en längre kretsat järnstång, fler och längre listor och göra det lika stort som du vill.

Julgranar för din dåliga plats

1. Borra ett hål i mitten av varje bit.

2. Puss över ändarna med sandpapper.

3. Måla bitarna vita, eller behåll dem i sin naturliga träfärg.Det är också trevligt.

4. Trä på träbitarna. Sätt en skiva och en mutter i botten och en skiva och en vingskruv på toppen. Häng upp trädet med en ståltråd.

5. Detta är allt du behöver! Det kostar runt ett hundratta när du köper det själv.

Detta behov:

  • 3 m remsa i dimension 45 x 12 mm
  • Sag det i två av varje del 28, 25, 22, 19, 16, 13 och 10 cm + 11 bitar på 3 cm
  • 330 x 8 mm järnstav med gängor
  • 2 skivor, en vingskruv och en mutter, alla med 8 mm hål
  • 8 mm borr
  • Sandpapper
  • vit färg och pensel
  • Wire < 999> Läs också:

4. Trä på träbitarna. Sätt en skiva och en mutter i botten och en skiva och en vingskruv på toppen. Häng upp trädet med en ståltråd. 5. Detta är allt du behöver! Det kostar runt ett hundratta när du köper det själv. Foto: Foto: Øystein nutiden IDEA och styling: Juni Hjartholm

julkalender för vuxna

Christmas naturligt

Här är Norges bästa interiör blogg

Stylist tips för julpynt

stort utbud MÖJLIGHETER: Trädet kan hänga in taket, eller stå på ett bord. Du kan välja stil med gamla trä eller nya listor, måla den i olika färger eller hålla trä färg och dekorera den som du vill. Du dekorera ditt träd med värmeljus vara säker på att lågorna inte träffa andra träram, och aldrig gå från trädet med lampor på. Foto: Foto: Øystein Nustad IDEA och styling: Juni Hjartholm

ADVERT

Mest populära