All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Gör montern klar Husvask

Du kan tvätta huset omedelbart utetemperaturen genom dagen är 5? C eller varmare. Kom igång tidigt, och du kommer att bli gjort snabbt. Då är det en bra idé att få allt gjort innan du börjar.

- Men vad har du för, har du allt du behöver?

Wash hus varje år

Det ser inte bra ut, och är inte heller bra för husväggar. Tvätta väggen!

Har det varit länge sedan huset tvättades på utsidan?

Visnings måla lite bleka ut, eller finns det en hel del fula fläckar och mossa tillväxt? Då är det dags att tvätta panelen.

Under hela vintern blir huset otroligt smutsigt. Sot och utmattning, liksom damm och pollen från förra året är som ett bra lag på panelen. Dessutom kommer svärmtoppen och gröna algerna.

- Det här låter inte bra och det ser inte bra ut heller. Men med vatten, tvål och skurkostnader kan mycket göras. Huset ska tvättas varje år, vilket gör att färgen blir vacker, säger Bjørg Owren, kreativ ledare i Ifi. nr.

Skicklighet mellan tvättar som ingår i det vanliga underhållet och diskbänken innan du målar huset. För den årliga tvätten används en mildare tvättmedel än den som används före målning.

- Nu när vintrarna är mildare än de var tidigare, förutsättningarna för tillväxt på husväggen bättre. Därför är den årliga tvätten av väggarna extra viktig, säger Owren.

Molnigt väder

Istället för att bli uttråkad i regnigt eller molnigt väder. Ta hand om tvätt!

Det bästa vädret är grumligt eller regnigt.

- Tvål kommer att fungera längre när det är fuktigt, medan sola torkar ut allt på en gång. Du kan använda de fina solskensdagarna för att njuta av dig själv, säger Owren.

Med den årliga uteserveringen finns det några ytterligare fördelar.

Du kommer snabbt att få det "finaste" huset på gatan - utan att måla det! Och huset får inte målas så ofta som möjligt om du släpper disken.

- Många människor är mycket förvånade över hur bra huset är efter en enkel tvätt. Husägare tror ofta att de måste måla, utan att behöva lägga till Owren.

Tvätthuset har också underhåll. Tvättningen avlägsnar smuts och andra despondencies.

- Man bör satsa tid för detta, om inte den färgfilmen matt, fjällning i samband kommer också lättare på leriga färg, säger Jonas Markussen, målar ansvarar Colorful Kjøstelsen.

Han kommer ihåg att nu är det varmt nog de flesta ställen att komma igång med tvätten.

- Ska du måla, vänta tills det blir lite varmare i vädret. Sedan tvättar du med kraftigare medel som mattbeläggning och lägger vidhäftning, säger han.

Du bör helst måla inom en månad efter att du har tvättat.

- Om du har den utrustning som behövs för jobbet, sker tvätt på en eftermiddag, säger Markussen.

Alltid beredd

Förberedas för fasadvättning - Kontrollera slangen. Att munstycket och alla länkar fungerar.

För att utföra tvättjobbet finns en lätt stel borste som gäller. En diet av aveljuice är saken. Då kommer du till höjden, även från marken, och räddar ryggen. Dessutom går jobbet mycket snabbare. Ta gärna handskrubb för räcken på verandorna. Repor kan användas utomhus för stenbackar.

- Har mer olika styva borstar. Gardena har en där vattnet passerar genom axeln själv och in i borsten, annars hittar du vanliga borstar med olika styvnivåer, säger Bjørn Agerup, chef för Nordsjö Idé och Design Agerup.

Det kan vara bekvämt att köpa en pumpa för tvålen. Dessutom behöver du tvättmedel. Färghandlare har flera varianter. Det är också alltid lämpligt att skydda med glasögon och handskar.

- Det är en kraftfull tvål så det är ok att skydda dig själv, uppmuntrar Agerup.

Ta hand om högtrycks kolven

- Men vad sägs om en högtrycks kolv? Är det inte ett måste när du tvätter huset?

Experter ifi. Nej har pratat med otvetydigt i svaret: var försiktig här. Det är den mängd vatten som är viktigt i tvättprocessen. Därför är en bra trädslang bra. Överdriven tryck kan skada färgfilmen och träet.

- Högtryckskolv med mening är ett bra verktyg. Men kom ihåg att det är vattnet som tvättar och inte trycker, säger Owren.

ADVERT

Mest populära