All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Gör inne existens ljusare

Belysning hemmet är något som många tycker om lite för sent. Entreprenörer och byggare bör vara bättre att lägga större vikt på att underlätta smart belysning i bostäder.

Raus utrymme för att bädda in downlights, många uttag och förmågan att dölja kablar i väggarna är en fördel i detta sammanhang.

I dag är den vanliga takhöjden i nya byggnader 2, 4 meter. Om man är att lägga downlights i taket, taket lägre, därför är det många som väljer att inte installera inbyggda spotter i taket, trots att de hade haft det.

För att belysa bilder, bokhyllor och distinkta arkitektoniska detaljer i huset med spotter, eller sätta accent bokhyllor och under trapphus, kan ge fin innerbelysning.

Medveten belysning skapar gott humör, och det finns ofta små steg för att detta ska ske.

Dimmer på spotter kan ge god arbetsmiljö när den behöver det, eller skapa romantisk kvällsljus med svaga ljusstrålar.

Det är viktigt att hitta ett formuläruttryck som matchar husets stil, vare sig det är klassiskt eller modernt.

Belysning i olika rum

• Badrummet.

Det finns många rykten som markerar detta misstag. Det är viktigt att inte få mycket skugga på ansiktet när spegeln ska tändas. Det mest perfekta är att ha en ljuskälla på vardera sidan av badrumsspegeln, vilket ger jämn belysning. Att sätta en glödlampa direkt över huvudet på platsen du står på och reflekterar på blir snabbt fel. Då ansikten nyanser och mörka partier.

• Sovrummet.

Detta rum har länge varit försummat när det gäller belysning. Lägg vikt på bra läslampa och ha ljus inuti garderoben som gör det lättare att hitta kläder och skor tidigt och sent.

• Köket.

Det är klokt att investera i bra belysning över diskbänken ... Du kan också ställa spotter direkt under köksskåp, för att belysa arbetsbänkar.

Läs också:

Trädgårdsrummet blir familjens nya favorit

Utöka sommaren har aldrig varit enklare.

Värt att veta om ljus

Uplights

Justerar ljuset uppåt. Bra bakgrundsbelysning med särdrag och mindre skuggor. Stor i rum med högt i tak och ljusa väggar.

Downlights

Justerar ljuset från en ljuskälla som ligger högt upp i rummet från taket. Lämplig speciellt i rum med solid inredning, som badrum och kök.

Spotlights

Detta är ett reflektorljus med en stråle på mindre än 30 grader.

Spotlights är grundstenen i scenbelysning och i utställningar, som började dyka upp i bostadsmiljöer på 1960-talet. Används för att uppmärksamma utställda föremål, ett arbetsområde eller uppåt för att ge bakgrundsbelysning.

Läs också:

Växtodling:

De flesta växter från tempererade zoner spridas vid 10-13 grader.Växter från varmare regioner, inklusive basilika, groddar bäst på cirka 15 grader ...

Halogen Glödlampa

Halogen är en ytterligare komponent. Halogenen blandas med gasen i glödlampan, och den kemiska reaktionen får volfram, som avdunstar, för att vidhäfta filamenten i. Detta förlänger lampans liv. Lampan från en halogenlampa blir vitare och kallare än från en vanlig glödlampa.

Allmänbelysning

Även kallad omgivningsbelysning, allmänbelysning och bakgrundsbelysning. Det här är belysning som får oss att se inomhus i mörkret. Ljuset kommer från armaturer som lyser ljus över en större yta. Summan av alla lampor i ett rum utgör den allmänna belysningen.

Kelvin Degrees

Ljusfärg mäts i Kelvin grader (K). Hög K-värde ger kallt, blåaktigt ljus. Varmt och rött ljus har lågt K-värde. Solljus vid middagstid åtgärder 5500 K. Candle har 2000 K. 40 watts glödlampa 2500 K och en halogenlampa har 3000 K.

Källa: Belysning, Wilhide, Cappelen Publishing.

Läs också:

Detta hus kan kasta "kläder"

Detta hus i Suffolk, England, är verkligen något utöver det vanliga.

ADVERT

Mest populära