All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Lätt

En sprut är inte ett substitut för konventionell applicering med pensel eller roller, men ett bra komplement. Sprutan kan göra svåra och större uppgifter enkla och prisvärda. Med rätt användning sparar du för mycket arbete och gör det enkelt att få ett bra resultat.

- Du kan använda en färgsprayare för att måla tak, väggar, paneler, möbler och fönster. Du får på färgen mellan alla lameller i staketet och trädgårdsmöbler, och målar snabbt alla fronter till köksluckor om du lägger dem i garaget, säger Lars Petter Rustan, försäljningschef på Jordan.

För norska färger

Med sprutning kan du måla tak, väggar, paneler, möbler och fönster och mycket mer.

Tillsammans med Wagner, världens ledande tillverkare av utrustning för sprutmålning, Jordanien har utvecklat en rad avsedd för icke-yrkesmålare: En mindre, handhållen modell med motor, spray och färgbehållare i en enda enhet, och en kraftfullare modell , konstruerad för frekvent användning och större arbetsuppgifter där motorn placeras på golvet, och sprutan via en slang samlar färg direkt från färgförpackningen.

- Utrustningen är anpassad till norska behandlingar och kan användas för interiörmålningar, lacker, balkar och målningar för fasader. De flesta målarna kan sprutas utan att gallret först, säger han.

Båda modellerna levereras i en smart förpackning, där all utrustning enkelt packas till förvaring till nästa tillfälle.

- Den levereras med två sprutor - en för tunna behandlingar som pärlor och lacker och en för vanliga färger. Med ett enkelt grepp byts sprutan från vertikal till horisontell applikation, säger Lars Petter Rustan.

Snabb och kall

De tre stora fördelarna med sprayapplikation är att jobbet är snabbt, lätt att komma till svåra platser, och resultatet är jämnt och slätt utan struktur. Eftersom sköldar och helgdagar kan åtgärdas omedelbart, hålls inomhus ofta med en kappa. Utomhus, där färgens tjocklek är avgörande för skyddet, rekommenderas alltid att följa färgtillverkarens rekommendation för förbrukning per kvadratmeter.

- Märk din vägg på 15 kvadratmeter på 6 minuter med korrekt utrustad utrustning. Och utan att sprida färgdamm över hela rummet. Du kommer att spendera mer tid på omslaget än med konventionell färg, men till gengäld går ansökan dramatiskt mycket snabbare, säger han.

Korrekt användning betyder till exempel att täcka i god tid, för att arbeta jämnt och systematiskt med sprutan på kort avstånd från substratet och 90 graders vinkel mot ytan.

UTRUSTNING: Snabbt målade med korrekt sprututrustning.

Torka droppar släpper inte

Med rätt utrustning, målar du din 15 kvadratmeter vägg på 6 minuter.

-Om du målar en stygn, är det trevligt att ha en kartong på baksidan som fångar färgdropparna som inte träffar veden. Det kan också vara en bra idé att exponera det manliga jobbet utomhus till en dag med liten vind, säger han.

Inomhus täcker du golv som inte ska målas med kartong eller lackfärg. Väggar, möbler och fönsterglas kan täckas med Easy Cover, en statisk plast. Detta klämmer fast mot föremålet och säkerställer att eventuella färgdroppar på vägen inte hamnar på oönskade platser. Eftersom utrustningen genererar viss värme i bruk, faller färgen snabbt, och det bidrar även till att minska risken för spillning av färg på grannens bil.

För att undvika dammdamm, oönskade fläckar med sprayfärg rekommenderas det att prova lite försiktigt och täcka miljön väl.

- När sannolikheten för att göra ett misstag är mycket liten och du har hjälp av en maskin som surrar och låter lite, är också småkjedelige målning jobb roligt, tror Lars Petter Rustan, och påpekar att maskinen efter all tystare på marknaden.

- När sannolikheten för att göra ett misstag är mycket liten och du har en maskin som surrar och låter lite, är också småkjedelige målningsjobb roliga, tror Lars Petter Rustan.

ADVERT

Mest populära