All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Gör ett bostadsområde kupp i Mexiko

Den amerikanska bostadsmarknaden har lagt på bromsarna helt, men precis över gränsen i går att det händer snabbt.

Och det är just amerikanerna som står för de flesta inköp av bostäder i Mexiko, men fler och fler européer visar sitt intresse för vad som kallas en marknad som pågår. Inte konstigt, med dollarn på rekordlåga nivåer och det faktum att de flesta bostäder är prissatta i dollar.

Många val

Simon Burgess från de mexikanska webbservicelösningarna. com, arbetar dagligen för att ge råd till utlänningar som vill etablera, köpa bostäder eller starta verksamhet i Mexiko. Han tror att det finns många bra investeringsområden för bostadsinköp i Mexiko.

- Bostadsmarknaden i Mexiko har varit populär i många år. Därför är det viktigt att leta efter områden som ligger nära redan profiler och etablerade platser för att hitta fynd.

Vissa områden som jag tycker är attraktiva är East Cape och Todos Santos i Baja California Sur, eller områden runt San Carlos. Sonora har också några attraktiva områden som jag skulle vilja överväga. Med sin närhet till Cancun bör man inte ignorera Campeche på halvön Yukatan som ett bra investeringsområde, säger Burgess.

Se fler tips från Simon Burgess för bostadsinköp i Mexiko i 10 tipslåda

På denna strand i delstaten Campeche byggs ett fantastiskt projekt som heter Campeche Playa. Priserna på lyxlägenheter börjar på 1, 7 miljoner kronor. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Se mer

Se bra bilder från ett av Mexikos nya fokusområden på hemmaplanen här ...

Något för en norsk?

Mexiko är kanske så intressant för en nordamerikansk investering, som för användningsvärdet.

10 tips för att köpa in MEXICO

Presenteras av Simon Burgess

 • Använd en fastighetsmäklare som är medlem av Association of mexikanska Professionals Relator, AMPI. Dessa är utbildade och godkända mäklare som kan lita på och ge dig säkerhet om ditt heminköp.
 • Gör ett bra jobb och titta på bostäder online innan du väljer ett område du vill fokusera på. Dessutom väljer du vilken typ av egendom som du är intresserad av: något på stranden, något lite mer kolonial, inhägnat område eller hacienda-typ, etc.
 • Leta efter områden som är belägna i närheten av redan etablerade områden som är populära, men som är billigare och mindre utvecklad. Där kan du göra fynd.
 • Innan du går till en mäklare - skriv en önskelista för det perfekta hemmet för dig. Var konsekvent med vad du vill och vad du kan vara flexibel på. Då är det mycket lättare att hitta något som passar dina personliga behov.
 • Prata med någon som har gått igenom köpprocessen i Mexiko. Lär av både de felaktiga och positiva erfarenheterna de har haft. Ett bra sätt att komma i kontakt med människor är att titta på webbsidor för migranter i det område du är intresserad av. Ställ frågor i forum. www. solutionsabroad. com är också en bra källa för just detta.
 • Budget korrekt. Vet exakt hur mycket du har råd att köpa och avsätta 10 procent av denna mängd skatter, avgifter, försäkringar och avgifter till mäklare etc.
 • Gå med i mexikansk äganderätt. Om du köper vid kusten eller nära gränserna, kan du bara köpa fastigheten genom en mexikansk garant. Här är det vanligast att använda en mexikansk bank.
 • Se till att du ser fram emot det område du letar efter. Hyr bostäder där ibland innan du tar steget och köper. Då får du en känsla av hur livet och erbjudandenen är i området. Man måste också komma ihåg att det dagliga livet kan skilja sig väsentligt från en semesterupplevelse.
 • Använd din godkända AMPI

  mäklare och noga igenom alla papper innan du skriver ett kontrakt. Särskilt manipulerade dokument, så du är säker på att det du köper existerar och tillhör säljaren.

 • Det kan vara meningsfullt att ta ägarbytesförsäkring för att skydda din investering mot oväntade problem under eller efter överföring. Stewart Titel och First American är välrenommerade företag som erbjuder sådan försäkring i Mexiko.
 • Det första du ber om när det gäller nyttjandevärde är hur lång resan är? Det råder ingen tvekan om att Mexiko är långt borta, men det är inte längre än Brasilien.

  Flyg erbjudanden är inte lika bra som till exempel Cancun, liksom Fortaleza och Natal. En flygbiljett till Cancun i slutet av januari kostar dig mellan 6 500 och 7 500 kronor, ofta med två stopp och ganska lång resa.

  Prisnivån i landet är fortfarande ganska låg. Om du köper ett hem i ett område behöver du en bil, det kostar inte mer än 50 000 dollar för en ny liten bil. Bensin kostar cirka 4, 5 kronor liter.

  Klimatet i Mexiko är uppenbarligen varmare än här, och stabila norska sommarbränder hittas i stora delar av året i kustområdena.

  Investeringar

  Över investeringsbiten finns det något som beror på flera olika faktorer. Med tanke på Mexikos ekonomiska hälsotillstånd har den förbättrats dramatiskt under det senaste decenniet.

  Turism är en av de viktigaste ekonomiska generatorerna för detta, vilket också har lett till att allt fler utländska investerare investerar i utveckling av semesterhus, hotell och orter.

  Mexiko har de senaste tre åren haft en stabil ökning av utländska investeringar, särskilt från Förenta staterna. Även om Mexikos ekonomi är mycket beroende av vad som händer i Förenta staterna pekar bostadskorgen på ett annat sätt på mexikansk mark.

  Kolonihus eller nybyggnad - var säker på vad du letar efter! Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Se mer

  Med dagens ohälsosamma bostadsmarknad i mycket av USA är det ännu mer populärt att investera i bostäder i Mexiko bland kapitalrika amerikaner. Med spanjorerna på andra plats är amerikaner överlägset de största utländska investerarna i Mexiko.

  Men bostäder i Mexiko är inget nytt. Amerikanerna har investerat i fritidshus här i årtionden. Kanadensare och andra européer har också börjat visa intresse för marknaden de senaste åren, som president Felipe Calderon har föreskrivit.

  Han har drivit en politik som har gett en positiv inställning till utländska investeringar, samt en stor och växande nationell bostadsmarknad. Landet kommer också fortsättningsvis att vara ett attraktivt land för investeringar bland utlänningar enligt den berömda tidskriften The Economist .

  Tidningen skriver att det finns en förväntad årlig tillväxt på 3,4 procent i bruttonationalprodukten under perioden 2008-2012. Dessutom har inflationen i landet minskat från 20 procent 1998 till fyra procent på dagens nivå. The Economist förutspår att det sjunker ytterligare 2012.

  Ser tillbaka till 1995, var räntan otroligt 50 procent, idag är det sju procent. Något som också indikerar gott ekonomiskt tillstånd och tillväxt i Mexiko då.

  Säkert byråkrati

  David O'Donnell är en partner för det irländska advokatbyrån Tom McGrath & Associates. De är specialiserade på lag och förvärv utomlands och han kan säga att Mexiko är en säker marknad lagligt, men med en liten byråkratisk vridning.

  - Köp av utlänningar i Mexiko sker via ett system som heter fideicomiso . Det betyder att om du köper ett hem måste du gå igenom en mexikansk bank. Du betalar pengarna till det, så det har en garanti i dina pengar.

  I praktiken betyder det att du inte kommer att få ditt namn på skottet, den mexikanska banken kommer att vara ägaren. Detta är dock inget problem, eftersom det är banken som tar garantin i pengarna du betalar. Om banken ska gå i konkurs, är ditt hem inte i fara, du kommer fortfarande att vara den tekniska ägaren till fastigheten, säger O'Donnell.

  1. Paradise Islands har du råd med
  2. Lyxlägenhet till 500.000
  3. Florida Rewards
  4. Få lån på 0, 9% Ränta
  5. 20 Fel du måste undvika!

  Mer om hemköp utomlands finns här:

  ADVERT

  Mest populära