All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Gör hösten trädgården redo för en annan vinter

Fallet är idealiskt för plantering av nya träd eller buskar i trädgården.

Jag planterade en ny kranskärls träd höst för ett par år sedan och det har klarat sig utmärkt trots en efterföljande hård vinter och rådjur som slet av långa remsor av bark när våren kom. Hjärtets namn kommer från trädets hjärtformade blad, som lyser rött på hösten. När bladen har fallit av kan du i ett fuktigt väder känna en söt doft som stiger från marken under trädet, nästan som nybakade kakor. I England kallas kaktträdet för att lukten är så påminner om söta kakeldonrar.

-Efter skördade äpplen, körsbär, vinbär, svarta vinbär, jordgubbar, potatis, bönor, och sugar snaps att nämna något som vad denna trädgård ger tillbaka vinsten jag tar en ordentlig omgång att sålla ut ogräset, och tar bort allt med roten. Att använda en spade för detta ändamål kan vara klokt att stiga upp rötterna och se till att de inte blir så lätt kvar.

När potatis och andra grönsaker skördas från köksgården, ska jorden återspolas, vändas och luftas.

Spa växter efter årets grödor igen i jorden, så att värdefulla näringsämnen och humus substanser inte går förlorade.

Känn dig fri att lämna jorden i stora klumpar. Frosten kommer att blåsa klumparna under vintern och göra jorden mer porös.

Läs också:

Kontrollera ditt elsystem

Hur är ditt elsystem? Kontrollera själv och du är tvivel om något är fel - om en elektriker kontaktas.

Om du ska plantera en ny grönsaksbädd nästa år är det värt att pudda jorden nu och uppmuntra trädgårdsmästaren.

Landskap Gro Jørgensen i en privat trädgård på Nesodden

Sätt löken i marken nu

Att sätta lök i jord är relevant nu, för att njuta av påskliljor, krokusar och tulpaner när våren kommer.

Locket bör placeras i marken med ett djup av tre gånger höjden på löken, det här är en vanlig tumregel.

Läs också:

Visste du att brödet verkligen skulle lagras?

Vi kastar mycket bröd bara för att det inte lagras ordentligt. Här är fyra viktiga retentionstips, som många av oss självklart har glömt.

Dessutom måste lökens platta vända sig till marken och spiran måste dyka upp om du vill ha så tidig blomning som möjligt. Men om du vill förlänga blomningen kan du lägga några av lökarna upp och ner.

De kommer upp, men senare och de tar över blomman när de tidigast slutar.

En god trädgårdsmjöl kan i många år ge tillräckligt många näringsämnen till lökplantorna. Men en tesked benmjöl i växthålet innan du lägger ner löken kan luras med stora lökblommor som påskliljor och tulpaner.

Benmel består av målade benrester från djur och levererar nöden med väsentliga näringsämnen.Benmel kan köpas på växtcentret.

Skydda nya träd

Skydda unga träd i trädgården från hungriga rådjur och gnagare som möss, råttor och harar. Ett hägn av hönor i en bra cirkel runt trädet förhindrar hjort från betning på trädet eller sopa sina horn mot bagage och grenar.

Vid sådan svepning kan barken multipliceras med långa band och stammar och grenar bryts ofta och trädet förstörs. Den unga, saftiga barken är också ett freak för vinterodlade gnagare.

Läs också:

Julklappen hela familjen kommer att älska!

Årets julklapp kan göra underverk hemma!

Svettig finhackad kyckling trimma runt bagageutrymmet, eller kläd upp bagageutrymmet med en speciell plast manschett som köptes i trädgårdscentra. Det är viktigt att skyddet går hela vägen ner till marken.

Härlig nyper.

Brännskador

Ta bort alla lövverk och slösad frukt från fruktträd, eftersom det kan innehålla svamp. Undvik att lägga till frukt och löv från fruktträd i komposthögen. Lövverk från rosenbuskar ska inte gå på kompostdamm.

- Det enklaste är att bränna lövverket, men det kan vara problematiskt i bostadsområden där förbränning av trädgårdsavfall är förbjuden. En lösning är att bygga en separat kompostkulle för avfall från fruktträd och rosor i ett avlägset hörn av trädgården. Mycket av föroreningarna kommer att förstöras av värmen som bildas i stapeln. Men för att vara på den säkra sidan kan denna kompostjord grävas i sängen någon annanstans i trädgården.

Innan snön kommer, bör allt löv höjas från marken. Vanliga löv kan läggas över lökbädden som skydd mot vinterns frost. Rosebusker bör täckas med granbar i november / december. I huvudsak är det här för att skydda rosen mot stark vårsol när den ser fram emot mars / april.

- Det sista jag gör innan frosten kommer är att ta en runda gräsklippare över gräsmattan. Gräsavklippningar och rester efter utskurna löv faller ner mellan gräset och kommer att omvandlas till näring och fungera som Food Pack för våren på våren. I milda områden i landet kan man också gödsla gräsmattan lite över hösten. Men när marken fryser är det både slösat och lite önskvärt. Gräsrötterna kommer inte att absorbera industrin, vilket därför kommer att rinna ut i närmaste vattendrag som förorening. Det är viktigt att inte klippa gräsmattan för kort. Då kan det bli frostskada under vintern.

Treasury i trädgården

I år har äppelträden bugged med frukt mycket på grund av den regniga sommaren och en solig september.

Gravensteinplommon är extra bra i år.

Äppelträdarna spricker med frukt i år.

-Jag har gjort eplemor, bakade äpplen och äppelkakor av frukten och är självförsörjande med sylt året runt. Morelträdarna har också bugged över det här året. Jag fryser dem direkt och tina dem tillbaka i sockerkaka. Varma bär Jag gillar att laga till efterrätt året runt, säger trädgårdsmästaren och landskapsarkitekten.

Höstmode äpplen utan bekämpningsmedel.

Följande växter är särskilt lämpade för plantering på hösten

  1. Fruktträd och bärbuskar.
  2. Buskar
  3. Løkknoller

För mer information om goda råd från en trädgårdsmästare Gro Jørgensen kan läsa böcker:

  1. Garden Start
  2. Blommor och B
  3. Vatten i trädgården
  4. Designa din egen trädgård.

Böckerna Gro Jørgensen släpptes på Tun publicering i samarbete med fotografen / författaren Anne Kari Berg.

Kontaktinfo: gro-joe @ nätet. com

ADVERT

Mest populära