All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lägga bud på en 000 kr

Det är inte alls säkert att du behöver ha varit medlem av byggnaden samhället under många år att vänja företrädesrätt att förvärva en andel lägenhet.

- Förra året togs 40 procent av OBOS-lägenheterna på förköpsrätten. I många fall kommer det att ligga i ett halvt år för att komma före kön, säger informationschef på OBOS, Åge Pettersen.

Många som erbjuder bostadslägenheter kommer inte att anmäla sig förrän budet godkänns.

- De som loggar in på kontraktstidpunkten finner ofta att de har anmält sig en månad sen. Med många försäljningar är det bara några månader som bestämmer förrättningsrätten, säger Pettersen.

Här läser du mer om fördelarna med att vara medlem i ett bostadsbyggnadsteam.

Passiv budgivning

Pre företrädesrätt ger medlemmarna av byggnaden samhällets rätt att köpa hem till högstbjudande ges av öppet anbudsförfarande. Den längsta anställningstiden tilldelas. Medlemmar behöver inte delta i den öppna budrundan.

Bostadsföretag annonserar de bostäder som ska säljas i sina bostäder i sina egna gemensamma annonser. Här hittar du Obos offentliga annonser.

Bostadsbyggnadsorganens gemensamma annonser kan delas in i två kategorier.

1. Annonsering av lägenheter som säljs genom lagets egna mäklare. Dessa annonseras på prisnivå, vanligtvis vid samma tidpunkt som andra annonser, och före budrundan.

2. Bostäder som säljs av externa mäklare. Dessa meddelas med ett fast pris eftersom budrundan har slutförts före annonsering.

Med 1.000 kr

Det är för den första typen av annonser att du får mycket bud på $ 1.000. Om du är intresserad av någon av de annonserade lägenheterna, vänligen kontakta kontaktpersonen inom tidsfristen. Vanligtvis är det sju till åtta dagar.

Tricket för att visa ditt intresse utan att binda dig själv innan du ser var spelomgången kommer att bli $ 1000.

- Att ange ett bud på $ 1000 är vägen för att visa intresse. Då finns det ingen fara att du måste köpa fastigheten samtidigt som det är säkert att du är intresserad, säger Åge Pettersen. DinSide vet att det är vanligt att placera bud på $ 1000 i flera lägenheter innan tidsfristen löper ut. Det ger dig rätt att snäppa? Lägenheten framför någon annan om du gillar att priset bjuder slutade. Antagandet är att du har en längre anställning än den högsta anbudsgivaren. Här läser du mer om hur du använder förhandsrätten.

Borettslaget föregår

Men även om du har lurar, erbjöd en 000 slumpmässigt, och slutligen fick summan av lägenheten du vill, det är ännu en hindret du måste passera.

Invånarna i bostadsföreningen har den första rätten att köpa lägenheter där. Din förebyggande rätt till förmån för bostadsföretagets företrädesrätt.Komforten för dig att köpa är att det finns mycket få invånare i ett huslag, jämfört med medlemmar i hela laget.

Här hittar du bostadshus i ditt område.

ADVERT

Mest populära