All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Underhåll av utomhusmöbler

Teak / mahogny:

Teak är mycket hållbar och resistent mot att stå ut i flera år utan någon form av underhåll. Veden är resistent mot svampangrepp och dåligt väder. Om du inte vill ha en gallermålad yta kan det vara värt att applicera teakmöbleroljan så att träet behåller sin naturliga och varma glöd. För att skydda det nakna träet från slitage från sol och regn kan möblerna förses med linolja. Innan du använder linolja måste trämöbler rengöras. Använd Pingo Power Station från Jotun. Om det finns större ojämnheter i träet borde du borsta ytan med sandpapper. Oljan drar bättre in i träet när ytan rengörs och renoveras. Om någon av träplankorna är lös kan de limas med vattentätt lim. Också, kom ihåg att dra åt lösa skruvar.

Plast

Det finns flera alternativ för att skärpa upp plastmöbler. Om du vill ha en ren och ny yta, använd Libron möblerad rengöringsolja. Borsta sedan med stålull innan du applicerar vax med en trasa / trasa på plastmöblerna.

Det är också möjligt att spruta plastmöblerna i nya och glada färger. Innan du börjar arbeta, tvätta möblerna och applicera avfettningsvätska för att ta bort olja, fett och andra ämnen som kan orsaka problem med att applicera ny färg. Om det finns mycket repor och grovhet i stolarna kan de borstar med fint sandpapper eller du kan använda Universal Parkett och sedan borsta igen. Grundläggande möbler med universal priming. Pussa en gång till innan du sprajer möblerna med spaylack. Om du bara vill polera plastmöblerna kan du först göra det genom att tvätta möblerna. Applicera sedan polering av stålull innan du applicerar plastvax. Denna behandling kan också användas i helt nya möbler för att göra det lätt att rengöra utemöbler regelbundet under sommarmånaderna. Du kan också måla plastmöbler med Hammerite specialfärg, i ljusa färger och möblerna blir lika snygga som nya.

Metall / Iron:

Järnmöbler kan lätt rosta när de står utanför. Det kan därför applicera till ytan en eller flera lager av linolja för att förhindra rost. Aluminium utemöbler, å andra sidan, rostar inte. Om metallmöbler ska borstar upp, ska färg användas för metall på ytorna. Grundläggande först med rostskyddande färg. Det är också möjligt att använda sprayfärg på metallmöbler. Aluminiumsytor kan poleras med ett fint slip- och poleringsmedel. Slutligen kan du förstärka ytan med lack.

Smarta rengöringsmedel - Använd gärna Pingo power rengöra från Jotun eller Libron möbler ren olja när den är smutsig trädgårdsmöbler ska tvättas.

ADVERT

Mest populära