All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Underhåll av lädersäten

För att hålla det inre fräsch och ren, är ofta skillnaden mellan en bra begagnad bil och en väl underhållen bil. Vi erbjuder dig våra bästa tips för bra underhåll av lädersäten.

Huden i sätena är som vår hud. Det torkar och spricker om vi inte tar hand om det. En bra behandling 2-3 gånger om året kan vara nyckeln till ett mycket bättre pris när du ska sälja din bil och ett trevligare ställe att vara medan du har det. Underhåll och rengöring är enkelt och tar inte lång tid. Kontrollera filmen nedan.

Hur man gör det.

Rengör sätena.

Börja alltid dammsugning. Använd en liten diet för att lösa alla buggar som finns i leder och övergångar.

Tvätta med Skinnrens

Damm och oljor som har ackumulerats sedan den senaste rengöringen måste avlägsnas helt. Vi har valt Meguiar's Detailer Leather Cleaner här. Det är en läderrengörare som hanterar de tuffa jobben. Vissa hudar är mer känsliga för skrubbning än andra. Och lite läder kan färga av. Testa i ett litet synligt område innan du börjar.

Spraya brunnet med Cleaner Cleaner på huden, ta en plats åt gången.

Sedan jobbar du med huden i en inre borste. I det här fallet använder vi Interiörborste, men du kan också använda en mjuk borste.

Ett bra sätt att kontrollera om borsten är ok att använda är att "skrubba" på handytan. Om du inte märker i handen, är det troligt att lädersätena också fungerar bra. Tydligt smutsiga platser, naturligtvis måste du skrubba längre. Se till att du alltid är bra med tvål, spray på extra om du ser att den drar in i huden.

Torka bort smuts och tvålrester ibland och fortsätt tills du ser det nästan inte lämnar någon smuts i duken längre. Använd en mikrofiberduk för inredning.

Torka

När du ser att detta börjar bli så ren som du tror att du kan få det, torka sitsen torrt med mikrofiberduk. Tvätta nu din nästa sittplats, baksätet och glöm inte ryggen och sidorna.

Rengöring

Blanda en korkvinäger i en halv liter vatten. Häll detta på en sprayflaska och spray sätet vått med detta. Stanna fortfarande i ett säte och börja med det första du började med. Låt eddikvattnet "arbeta" i ca. 30 sekunder innan du torkar den helt med en torr ren mikrofiberduk.

Varför är detta viktigt? Vinäger har två viktiga funktioner i denna process. Det neutraliserar kvarnen av tvålen så att den inte ligger i huden och torkar ut eller påverkar huden. Det hjälper också att "öppna" porerna i huden, så att lotionen drar bättre och längre in i huden.

Lotion

Använd en svamp, vadderar eller mjuk trasa (t ex en polerad trasa) och bök lotionen väl in i den. Vi väljer Autoglym Leather Care Balm, som vi har upplevt har en mycket bra hållbarhet, och har förmågan att mjukna även gamla, slitna skinn.Smörj denna brunn och arbeta lite på samma ställe, så att du masserar mediet väl in i huden.

Torka av

Lämna platsen bra med lotion i 30-60 minuter (Inte så mycket att det finns ett lager, men de är blanka). Ta sedan en ren, torr mikrofiberduk för inredning och torka över sätena. Om du har möjlighet, låt platserna stå en varm och varm plats (garaget) över natten efter det här.

Varför speciell hud hud?

• Substanstyger läggs till som förlänger hudens livslängd.

• Utsätter sola av huden.

• Förhindrar klipping av finish.

• Neutralisera föroreningar som orsakas av fett, spill och inte minst svett.

• Håller huden mjuk och bekväm.

ADVERT

Mest populära