All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Underhåll är väderberoende

Vem har inte hört uttalandet att "Det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder"? Även när det kommer att ta hand om ditt eget hus och stuga, gäller samma avhandling. Vissa uppgifter utförs bäst i en viss värdtyp.

Verktyg Provider Jordanien har levererat utrustning för underhåll och renovering av husägare i Norge sedan 1837, och har god kunskap om vilken typ av väder som lämpar sig för fasadrengöring, målning och färgning och andra aktiviteter som bevarar stora värden fastigheter representant. På deras webbplatser tillhandahåller de underhållsråd som passar värdtypen var du befinner dig.

Kom igång och avsluta!

Välj en uppgift efter väderleksförhållandena!

- Väljer uppgifter endast efter vädret. Kom igång och kom ihåg att rätt verktyg är mer än hälften av jobbet, säger Heidi Amundsen, produktchef i Jordanien.

Nu är säsongen för tvätt, underhåll, renovering och färg både utomhus och inomhus, med långa dagar, gott ljus och bra torrhet. På webbplatserna för verktygets levande rand float är en lokal väderprognos ansluten till där du bor, och en rekommendation oppussings- och underhållsåtgärder som kan göras i olika väderförhållanden.

Glöm inte skrubben

Dåligt väder, bra tvätt!

- Det finns några viktiga saker du borde tänka på för att få de bästa resultaten med minsta slitage, säger hon.

Alla ytor som ska oljas, målas eller färgas måste vara torra och rena. All lös färg måste avlägsnas innan den går vidare.

- Och kanske viktigast: Tvätta alltid innan du målar! Noggrann tvättning och rengöring är viktigt för ett bra slutresultat. Sedan får du färgen att sitta, du får en jämn färg utan sköld och ytan blir jämn och väderbeständig. På detta sätt tar du hand om dina värden och kan vänta många år för nästa underhåll, "avslutade hon.

ADVERT

Mest populära