All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Underhåll i badrummet

Badrumsmöbler och -faciliteter kräver underhåll för att säkerställa att produkternas livslängd inte förkortas.

Hur långt liv har badat?

SINTEF Building Research har utarbetat en instruktion som uppskattar förväntad livslängd för ett antal delar som är vanliga i badrummet.

Här är en översikt över vad du ska behålla:

avlopp

Hår och tvålrester hindrar vattnet från att rinna fritt och leder till vattenförluster. Du bör göra det till en rutin att torka över duschen efter att ha duschat.

I YouTube-videon nedan visar Anders Fossen, Jørstad KTL på Stabekk, hur man rengör en.

Läs också:

Uppvärmning i duschen med avloppsvatten

En ny anläggning värmer duschvattnet med grått vatten.

Vattenlås

Vattenlås ska rengöras en gång var sjätte månad. Lyft upp gallret från avloppet, lyft vattenfällan och ta bort hår och tvålrester. Använd toalettborsten för att ta bort eventuella rester som fastnar.

Armaturer

Rengör silken i armaturen årligen eller när du märker att trycket försämras. Detta garanterar en bra och stabil stråle.

Läs också:

Därför har du Silver i bostad

Silver rusa över golvet kan vara ett tecken på att du har ett fuktproblem.

Golvduk

Håll golvet runt toaletten torrt och rent så att du enkelt kan upptäcka läckor. Rengör med skrapfria slipmedel.

vägg toalett

Är det ristade en kil nära golvet, är det viktigt att hålla detta område rent och torrt, så att du märker några läckor kommer inifrån väggen. Rengör med skrapfria slipmedel.

Handfat

Håll avloppet rent för hår och tvålrester. Närmare kan du hälla i dräneringsöppningar som du kan köpa i livsmedelsbutiker, till exempel Plumbo Heavy Gel. Detta kan användas för alla typer av rör, inte heller skadar det porslin, emalj, plast eller stål. Om du inte löser kontakten själv, kontakta en rörmokare.

Läs också:

Silver är en signal av fukt i bostaden

Bor du Silver inne nu i höst, kan det vara en viktig signal av fukt i ditt hem.

Plumbo kan rädda om avloppet är tätt.

Badkar

Håll avloppet med jämna mellanrum för att säkerställa att allt vatten leds till släckning. Antingen genom att lyfta till framsidan eller genom att titta på inspektionsluckan som kommer att finnas tillgänglig med integrerade lösningar. Rengör regelbundet med slipmedel utan slipmedel.

Silikon

Silikon är ett flexibelt tätningsmaterial, för att säkerställa att inga sprickor i lederna, vilka övergångs vägg / golvet. Silikon är färskt och kommer inte att vara för evigt. Leta efter missfärgning och sprickor.

Varmvattenberedare

Varmvattenberedare ska placeras i rum med brandsläckare. Undersök regelbundet för att utesluta läckor. Mixer och termostat bör ställas in efter behov.

Tvätt / tvättmaskiner

Vattenslangar för maskiner ska bytas vart tionde år. Det bästa är att använda en dubbel säkerhetsslang med avstängning. Om du har torkat tvätt i tvättstugan måste du också se till att kläderna och tvåltesten inte stänger avloppet.

Det kan också vara en bra idé att ingå ett serviceavtal med ett VVS-företag. De kan hjälpa dig med sanitets- och värmesystem, samt förbereda ditt hem för långvarig frånvaro eller kalla vintrar. De kan också hjälpa dig att rengöra avlopp, filter och vattendrag.

Källa: vanlig rörmokare. com

ADVERT

Mest populära