All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Underhållsfri trädäck som i en handvändning

Golv plattor i plast har ett antal fördelaktiga egenskaper. Golvet är underhållsfritt, hållbart, väderbeständigt och klarar mycket fukt. Eftersom det finns en öppen yta med hål, är vattnet väl avloppat och ytan är alltid torr.

På den norska marknaden finns flera olika märkesvaror av sådana plastgolv, som Bergoplattan och Universa.

- Folk har blivit medvetna om hur enkelt är användarvänliga och hållbara golv säger Torhild Rusten med Crown, som är en leverantör av Bergoplattan

Många program

Universa brädorna ger en slitstark yta i båset.

Förutom balkong och uteplatser, golven är väl lämpade för, till exempel, källare, hobby, tvättstuga, poolen och garage.

- Universa golvskivor kan motstå en belastning på över 110 ton per m2, så det är väl lämpat som ett golv i garage, sade Roberta Sæther Moen i IBG.

Underhållsfri

Monteringen är snabb och du kan njuta av fina sommardagar på helt nya golv!

Golvbrädorna kräver inget annat underhåll än någon tvättning från tid till annan. Det är lätt att göra med dammsugare eller vanlig vattentvätt. Skulle en av plattorna brytas är det enkelt att byta ut en platta medan resten av golvet finns där.

Bågen själv fixar dig själv, eftersom golvbrädorna är lätta att lägga och kräver inga specialverktyg. De klickas tillsammans med en gummiklubb och kan enkelt klippas för bättre passform. Som tillbehör finns det också kantlistor och hörnslistor som ger bra finish.

ADVERT

Mest populära