All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Magi med metallmöbler

1: Wash

Som alltid är det viktigt att börja med rena ytor. Smuts, och eventuellt svamp och alger, tvättas lätt med lämpligt tvättmedel (helst med svamp och alger), hett vatten och en kost kost.

2: Ta bort gammal färg

Ta bort gammal färg som är lös så att den nya färgen blir ordentligt fastsatt. Det är klokt att använda en metallskrapa skrapa. Borsta bra med stålborste eller slip med sandpapper för att ge färgen en bra passform. Också, var noga med att avlägsna allt slipmedel före målning (borsta bort det eller skölj möblerna väl med vatten).

Shabby i trädgården är mysig. Rostfläcken på kläderna är tråkig. Foto: Carrot / Nordsjø Foto: morot Visa mer

3: Ta bort rost vid behov

Finns det rost på möblerna? Detta bör avlägsnas för att förhindra ytterligare rostskador. Är stora partier kan du använda ett skarpt föremål (t.ex. en färgskrapa) eller borstas bort med en metallborste. Det här jobbet blir enklare om du använder en lämplig rostborttagare. Till exempel kan du köpa det på färgbutiken, din lokala byggnad - eller vid bensinstationen.

Tips: inte har en speciell produkt för att ta bort rost på sidan kan du köpa en av de mest effektiva rost asätare kan köpas i kiosken på hörnet: Coca-Cola. Inte lätt, men den ursprungliga varianten.

4: Rostskydd

För att skydda möblerna mot (mer) rost rekommenderar vi starkt att du sätter in möblerna med rostskydd. Det finns produkter som kombinerar rostskydd och lacksubstrat (till exempel Nordsjön Pansarol Bexur Foundation eller Jotuns Arcanol).

Det finns också varianter på sprutan, var god kontakta din lokala färghandlare vad de skulle rekommendera.

NB Se till att möblerna är helt torra och dammfria innan du har skäl och målare.

Färg

När golvet är torrt är det dags att måla möblerna. Välj produkter som är skräddarsydda järn och metall. Det finns flera sorter tillgängliga på marknaden, både vanlig färg och spray. Den sista rekommenderas om det finns en hel del snirkliga detaljer på möbler, medan färg variant du använder en borste är att föredra om möblerna består av flera material, såsom järn och trä, eftersom det är svårt att kontrollera exakt var sprayfärg hamnar.

Metall kan målas och du behöver inte begränsa dig till trädgårdsmöblerna. Tänk ny och förnya din trädgård med en blekgul brevlåda, räcke, port eller skottkärra. Foto: www. ifi. nej Visa mer

Källor: Nordsjø, Jotun, Fargerike, Informationskontor för färg och inredning.

Artikeln publicerades först på DinSide i maj 2008

ADVERT

Mest populära