All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Magisk mönster mix

Trenden har länge varit vita väggar, och många har äntligen lärt sig att välja rätt vit färg. Men Kari Torgersen har kastat på den nya färgtrenden - och älskar att blanda mönster och färger i färska färger.

Med sin familj bor hon i ett stort friliggande hus på Oppegård, strax utanför Oslo. Kari arbetar som interiörkonsult, och Andreas är en elektrisk installatör.

FIKENTRE: Gröna växter är ett måste - de finaste dekorativa elementen som finns, säger Kari. Fisketrädet är över 30 år gammalt och importerat från Italien. FOTO: Linda Elmin

Impulsköp

Det var faktiskt en slump att familjen hamnade här.

- Vi hade just tvillingarna och var tvungna att gå ut på en promenad medan min mamma lade en barnvakt. Huset är ett stenkast från var vi bodde före, och jag hade antagligen haft ett öga på det ett tag, så i botten. När vi såg skylten blev vi väldigt nyfiken - och innan vi visste ordet var det vårt hus. Prata om impulsköp, säger Kari.

FÄRGAD LADY: Kari Torgersen har en färgstark och hemtrevlig stil. FOTO: Linda Elmin

Färska färger

Eftersom sönerna var födda, var planen att dyka upp lite efter ett tag. Det var inte hur det var. Lägenheten de bodde i tidigare hade vita väggar och låg i en minimalistisk nybyggnad, men nu blomstrade Karias kreativitet. Hon släppte lös med färska färger, höga golvbrädor, stormmönstrat tapeter och glänsande målat träpanel. Tvärtom motsatt av deras tidigare hem, och många blev förvånade när de såg huset efter renovering.

- Någon älskar det, andra tycker att vi är galen. Jag är inte rädd att blanda olika stilar, jag gillar inte allt för att vara så seriös och perfekt, säger Kari.

FÄRG TAN: Den gamla kakan är målad i Mild Akvamarinfärg från Fargerike, medan tapeten är bakgrundsbild med Rosey Posey Trellis från Anna Spiro / Fargerike. Taket är också målat med Mild Akvamarin. FOTO: Linda Elmin

Online Bargain

Hon älskar att jaga på saker som inte alla andra har och ofta gör ett fynd online. Glasbordet i vardagsrummet var ett dyrt och exklusivt bord från Förenta staterna, som hon köpte osynligt på Finn. nej och beordrade mannen att plocka upp. Mässingslamporna har hittats på Ebay och har skickats hela vägen över Atlanten.

- Det är inte viktigt vad andra tycker, så länge vi trivs, säger hon.

PAUP: Det runda glasbordet är ett fynd från Finn. nr. Kari köpte det osynligt. Lyckligtvis var det så vackert som hon trodde. Den gula matta är från Ikea. Väggen är målad i Colorrose Winterrose. FOTO: Linda Elmin

Mönstrat tapeter

Utmaningarna i huset var det lilla köket. Paret ville ha ett stort och luftigt rum med extra tak. Lösningen blev en överbyggnad med stora fönster och utrymme för hela upptagen familjen. Här har Kari valt en färgförstärkt mönstrad tapet kombinerad med en så kallad akvarellfärg på väggarna.Sätesbänken har paret gjort till och med av Ikea köksskåp. Skåpen rymmer allt från servetter och ljus till olika köksredskap och är en trevlig lekplats för pojkarna.

I köket finns också stora italienska fikonträd som är över 30 år gamla. Efter en lång tid fann Kari en butik i Norge som gav henne två perfekta träd. De kostar en liten förmögenhet, men är definitivt värt det, tror hon.

Gammal jord: I köket finns en gammal, charmig vedeldad spis. FOTO: Linda Elmin

KÖK: Kökinredningen från Elen Møbelstudio är modern utan att bli för tight. Torget är välutnyttat med höga skåp på en vägg och en stor köksö i mitten. FOTO: Linda Elmin

Akuta behov

- Mina beslut är noga genomtänkta. Efter att ha stirrat i en grå vägg de första sex månaderna vi bodde här hade jag ett akut behov av färger. Kontoret var målade i en stark korallröd färg, och jag märkte att jag fick ny energi genast.

När kontoret var målade fortsatte Kari med den andra omgången av renovering. Om hon var osäker på det färgschema hon skulle välja, gick hon alltid till det hetaste alternativet.

KONTOR: Kontoret var målat i en stark korallröd färg - det ger Kari energi! FOTO: Linda Elmin

Sju skikt av färg

Hallen med ny garderob lösningen var rummet hon gillade bäst att arbeta med. Väggarna fick en storblommig tapeter, och Ikea-skåpen fick inte mindre än sju lager lila färg. För att få en mer exklusiv touch, inredningen byggdes och italienska plattor på golvet blev glasyren på i-ett. Den fina stengodsugnen demonterades och omsorgsfullt infördes igen efter renovering.

TID: Tapeten paviljongen från Sanderson perfekt för IKEA skåp dörrar som fick sju lager färg i färgen på gulan från Colorful. Klebersteins ugnen förblir på plats efter det att den demonterades under renovering. FOTO: Linda Elmin

Utmattad soffa

- Jag köpte soffan på finn. nr. Jag hade stora planer att dra den i en mönstrad textil men kom aldrig så långt. Så länge som det blir så blinkar Kari i Andreas som kommer in i vardagsrummet med pojkarna som kör efter honom.

- Berätta du om den mörka soffan? frågar han.

- Vi måste göra något åt ​​det, det passar inte här!

ELEGANSE: Soffan i hallen köps på finnen. nej och välkomna gästerna med högtidlig elegans. FOTO: Linda Elmin

ADVERT

Mest populära