All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tillverkad av Versace

Versace är en världsberömd lyxvarumärke från Italien - särskilt känd för sin sensuella, feminin design, där Medusa huvudet är en funktion. I juni kommer de första tejpen till norska butiker, som distribueras via butiksleverantören Wallpaper.

- Det är en typisk Versace kund som kommer att falla för denna samling, en samling som är tydligt påkostade, säger Torhild Rustenberg, koncept chef på Storeys Wall.

Fältet är tillbaka

Samlingen heter "Versace Home". Versace var en av prinsessan Dianas favoritdesigner.

- Den nya tapetkollektionen speglar det mycket modehusets uttryck, med mycket extravagans, lyx, guld och detalj, säger verkställande direktören.

Barockmönstren och de små blommorna passar in i det feminina och sensuella uttrycket, medan den mer maskulina visas i de grafiska formerna.

- Grafiska former finns bland annat tapeten "Greek Key", ett välkänt Versace-mönster, säger Rustenberg.

Barock och barock, upprättad av det italienska designhuset, härstammat i Rom, Italien. Stilen och epoken var huvudsakligen i 1600-talet och 1700-talet.

Konstriktning uppskattade drama, detalj, prydnader och prakt. Barocken benämns ofta en motreaktion mot de strikta principerna om harmoni och tveksam aska i renässansen.

Lyx på tapeten

Insamlingen av Versace bär olika mönster namn som "Barocco Flowers", "Barocco", "The Herald" och "Krämig Barocco". Totalt innehåller den 69 olika bakgrundsbilder med 11 olika gränser.

- Det är en stor och tung tapeter. Samlingen liknar inte något annat på marknaden. Det är Versace från A till Z. Ytorna är inspirerade av exklusiva material som silke, satin och ädelmetaller. Tape platser kommer att passa perfekt in i den neoklassiska hem och från dem som vill ha en mer påkostad interiör - men det finns också alternativ för mer minimalistiska, säger Rustenberg.

Den exklusiva tapeten hör till en högre prisklass. Lyxstudiorna finns därför i olika specialhandlare och inredningsbutiker. Men Rustenberg betonar att de fortfarande är överkomliga för de flesta.

- Det är beställningsobjekt. Butikerna som vill ha det kan köpa det från oss nu. Sedan i juni kommer de att finnas tillgängliga i de butiker som har det, säger hon.

Hotellutvecklingen

Storeys har inte haft ett liknande samarbete med ett designhus tidigare. Närmaste de anländer är Porsche-samlingen, i samarbete med Porsche bilmärke.

- Det är jättekul att jobba med Versace. Bakgrunden har vinyl med fiberbacking och håller mycket hög kvalitet. Alla gobelänger har en underbar yta med bra strukturer, med mycket fina ljusreflektioner.Dessutom kontrasterar tapeten i matt och blank. De är robusta och märkta med högsta tvättbarhet. De kan tåla mycket, säger hon.

Den lyxiga känslan går tillbaka i den trendiga bilden av guld och tunga färger, vilket ses i den berömda hotellägaren Petter Stordalens nya hotell i Oslo, THE THIEF.

- Den nya samlingen passar direkt in i hotellets trend och används bland annat på hotell i Dubai. Det finns mycket mörkhet i boken som passar bra i denna trend. För individer passar den här typen av tapeter speciellt för de vuxna sovrummen i hemmet, vardagsrummet och entrén, sammanfattar VD.

ADVERT

Mest populära