All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lyx för hemmabruk

österländsk mysticism: Brown tapet med självtryck i gyllene toner: Indulgence 73.579 från förlust hus. Foto: Elisabeth Dalseg Visa mer

Lyx hem för hemmabruk

  1. Östra mystik, vintervit, stad eller brittiska höglandet?

Lyxiga Trends

Det är höst, det är vinter och vi drar inomhus. Det ska vara mest mysigt och mysigt; men den starkaste är känslan av lyx. Överflöd. Vi flyter på en stor och stygg oljevåg och det verkar inte som om vi kommer att märka det svårare inom en snar framtid.

Så med ett gott samvete kan man bli till en del lyx. Visst inte för mycket eller för tråkigt - men vi förtjänar den lilla extra nu när vi går in i den kalla årstiden.

Trendforskare Lisbeth Larsen har identifierat fyra tydliga trender för hösten och vintern. Alla med tydliga paralleller med catwalken, på ett eller annat sätt. För att illustrera detta spelade eleverna från Wolff Exposure Design en märklig show att modellerna kom ner på catwalken och hade det senaste modet - för hemmet.

Vi har samlat mest i en stor fotospecialist där vi så långt som möjligt har namngivit produkter och återförsäljare.

Ta mig till den stora fotospesialisten!

Winter White

Foto: Nora Aartun Visa mer

Låt det snöa, låt det snöa och drömma om en vit jul. Med isprinsor och kung vinter. Det här är interiörindustrins tolkning av den mjuka stickningstrenden, med en lyxig inredning, förklädd som komfort. Det talas om cocooning , packa in i en marionett eller bygga ett bo. Det måste vara säkert och bra. I alla möjliga nyanser av vit.

Färger: Vit, i alla nyanser, från snövit till krämvit, isguldfärg eller silvertrådar.

Material: Fur, stick, mohair, ull - blandat med blommiga tyger i silke, tulle och organza.

Nyckelord: Säkerhet. Kall värme. Njutning. Lyxigt enkelt boende.

British Highlands

Foto: Nora Aartun Visa mer

Det är kallt, det är vått, men det kommer inte att vara i stil. Bli inspirerad av brittiska herrar och damän och de skotska högländerna. Tänk tartanruter, mörk läder, oilskin - och stora stoppade soffor, Chesterfield möbler - och eftermiddagste druckit från Calico-tekoppar i finaste porslin. Detta är diskret lyx på sitt allra bästa.

Färger: Orange, Grön, Brun, Beige.

Material: Tartanrader, tweed, päls och päls. Visst i fel variant, för att vi inte är beteende?

Taggar: Diskret snobberi. Gamla pengar. Öppen spis Heat.

Stad

Foto: Nora Aartun mer

Den tredje stilen Larsen tror att vi kommer att få se mer av höstens staden stil.En cool, något maskulin stil för moderna människor som bor eller vill bo i storstaden. Det här är interiörindustrins tolkning av monokrom 60-stilen som är stark i garderoben i år. Det är svartvitt och olika sorter av grå, helst spegelglansmetall. För att göra stilen mindre sträng kan man använda beröring av starka färger, till exempel röd.

Färger: Alla icke-färger. Svart, vit, antracit, silver och alla sorter av grå.

Material: Högglansfärg. Läder. Mirror. Grov ull Skimrande silvertyg.

Nyckelord: Strängt. Tight. Graphic. Design.

Eastern mysticism

Foto: Elisabeth Dalseg mer

Vi låter oss inspireras av avlägsna platser, och Larsen tror att vi kommer att fortsätta att se till Fjärran Östern. Detta är en lekfull och feminin stil, som uppmuntrar små stilleben av reseminnen och att ni båda spelar med och putsning, din befintliga möbler. Är inte IKEA-lampan lite finare, blir det lite onyx orkidé?

Färger: Från svartvitt med utseende på djupröd, ljusa färger som rosa och vårgröna.

Material: En blandning av siden och plast. Förutom nyare material som bambu.

Nyckelord: Meditation, sinnesro, välbefinnande. Lekfullhet.

Så här får du stilen:

Interiørguru Lisbeth Larsen. Foto: Elisabeth Dalseg mer

Vi kommer inte att ge dig något tiopunktsprogram. Om du inte börjar med helt tomt utrymme är hemligheten att du inte byter stil, men du kan inspirera dig och kanske byta ut några saker.

- Det finns ingen trendguru på toppen och säger "nu blir det vitt, givet" skrattar Lisbeth Larsen. Så långt vi kan säga är det närmaste vi är en trendguru, här på berget.

Hur man förnya ditt hem utan att förstöra dig utan att spendera för mycket tid eller pengar. Du borde ha tid att njuta av!

Ta mig till den stora fotospesialisten!

ADVERT

Mest populära