All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lyx trend i oljebadet

Lyx Trend i oljebad

  1. House of Oslo - visualiseras

Det nya centret kommer att ligga i Vikatorvet, central Vika, Oslo, mellan Aker Brygge och Nationaltheateret stationen. Lättillgängligt för resenärer, med andra ord. Dessutom kommer det att finnas 500 parkeringsplatser för dem som anländer med bil.

Välj varor

Tyngdpunkten i det nya läsa tidningen, men kommer att vara på små inredningsvaror, eller plocka varor, som regissören Gunnar Molander kallar det. Textilier, köksredskap, litet elektriskt, glas och stengods, omslag etc. "Det kommer troligen att vara cirka 80 procent hämtningar, och en tjugo procent möbler, sedan med betoning på designmöbler, säger Molander.

har Inspirationen kommer från Paris Maison Lafayette (en separat byggnad som inrymmer bostäder och inredningsbutiker till stora varuhus) och brittiska Marks & Spencers nyöppnade Life butiker.

Se illustrationer om hur Oslo-huset kommer att se ut.

Illustration av det planerade glasstaket mot Munkedamsveien. mer

svenska-norskt samarbete

Själva byggnaden är Storebrand som ägare, och det är företaget Aberdeen som förvaltar fastigheten. Den gamla byggnaden renoveras och medan det svenska företaget Koncept ansvarar för konceptutvecklingen är det arkeologiska företaget Arcasa ansvarigt för den arkitektoniska förändringen.

Planen är att mitten kommer att rymma cirka trettio olika inredningar. Molander kommer ännu inte att offentliggöra namnen på alla butiker att vara öppen, men DinSide lyckats dra några namn ur honom: Åhlens vara - med en separat Muji avdelning, Flower Girls har badrum, Feinschmecker, Artista, Galtung interiör och KA International . Dessutom fortsätter Meny och Vinmonopolet att fortsätta verksamheten.

Juvelen i kronan

Vad kanske är det mest spännande med det nya konceptet är att danska tidningen Illums öppnar sin första butik utanför Köpenhamn. Det vill säga bostadsområdet Illum. En tidning i tidningen.

Den exklusiva inredningen har 2000 kvadratmeter, över tre nivåer. Köpenhamnsbutiken anses vara en av världens bästa och mest intressanta interiörtidskrifter. Men vid den dyra änden av skalan. Så det är också här House of Oslo planerar att positionera sig - med priser från nivån på Åhlens och över.

Finns det en marknad för ett sådant koncept?

Även om vi lätt kan lockas till att tro på något annat, i Norge 2006 har vi en solid ekonomi. Och bättre blir det. Som en kombinerad konsumentgrupp har vi mycket resurser att använda. Eller som ledande konsult i yttrande sade Hans Petter Skogstad så hårt till DinSide: Vi flyter i ett hav av olja.

Men var passar den inre industrin in i oljan?

- När vi är rikare spenderar vi en mindre del av pengarna till vårt förfogande, och en större andel av vad som inte är nödvändigt, säger Skogstad.

Om vi ​​har lite att göra med är vi oroliga över huvudet, men när vi har mer att göra börjar vi bry sig om hur sakerna ser ut. Goda tider för den inre industrin, med andra ord. Skogstad ser ingen anledning att tro att denna trend kommer att vända, snarare tvärtom:

- Det här är en marknad med fortsatt tillväxt.

Nya interna konsumenter

Skogstad påpekar också att ett sådant centrum kan föra nya konsumenter till fältet. Även han är inte särskilt förtjust i att gå till norska varuhus, där en smaklös man skyndar sig igenom parfym, bijouterie och bagageavdelningen innan man kommer till intresset av intresse. Biltema eller Clas Ohlsson är butiker enligt hans smak.

- Jag är mycket i Danmark med min fru, som är danska, men när vi är i Köpenhamn och passerar av Illum, Georg Jensen eller liknande, tror jag att det är okej att komma in. Jag blir glad igen I maskinvaruavdelningen finns det knivar, stål etc.

Vissa Chlas Ohlsson, men snyggare förpackning. Och Skogstad räcker inte för att rensa bort centra där parfymernas väggar blandas med gardiner och fåtöljer. För även om vi ännu inte har Illum i Norge finns det säkert maskinvaruavdelningar i norska tidskrifter. De är bara dolda och glömda bakom parfym.

- Poängen är dock att mannen är intresserad av denna typ av varor. Och yngre män i högre grad än de som är lite äldre. Det innebär också tillväxt för inre marknaden, eftersom en ökande andel av befolkningen kommer att vara intresserad av inredning.

Stimulerar varandra

Enligt Arne Nygaard, professor vid marknadsavdelningen vid BI, kommer ett sådant koncept att ha två effekter - efterfrågan och effektivitet.

- Efterfråganseffekten, att kunderna får information om att de kan åka dit och få ett stort och varierat erbjudande, vilket kommer att leda till ett växande kundflöde. Ett varierat erbjudande är en bra tilläggstjänst, och det faktum att så många liknande butiker finns på ett ställe är en kostnadsfördel för kunden.

Han påpekar att kostnaden för att titta upp inrednings varor är ganska stor, eftersom butikerna är relativt utspridda, och att ett sådant centrum där man kan hitta allt under ett tak kommer att skära både de så kallade sökkostnader och även tid.

Men han finner det intressant att se om den totala efterfrågan ökar eller om ett sådant center kommer att konkurrera ut butiker utanför området. "Det kan få dramatiska effekter för andra butiker", säger Nygaard.

Han pekar också på erbjudandeffekten: När butikerna är ihop uppstår ett slags symbiotiskt förhållande, och medan butikerna tävlar kommer de att dra varandra framåt. Informationen från en återförsäljare till den andra strömmar rimligt effektivt: Om man finner något smart, kommer den andra att imitera.

- Konkurrens i ett sådant centrum skulle uppmuntra ökad effektivitet i det sätt som de olika butiker scowl på varandra, och innovationer kommer att sprida sig mycket snabbt.

Alltid plats för en ...

- Oavsett om marknaden växer eller inte växer, kommer det något nytt som är bra vid rätt tidpunkt, det är ganska mycket plats på den. Nytt bra konkurrerar ut den gamla, säger Skogstad.

Det nya centrumet kan dock inte betyda dörren på dörren för några av de mindre företagen som ligger utanför stadens centrum. Skogstad illustrerar med skolexempel på kiosker: - Även om det fanns många kiosker betyder inte att det inte fanns utrymme för Deli de Luca. Den urbana 24-timmars närbutik kedjan växer, och även om det förmodligen har tävlat ut några mindre butiker har kedjan bidragit till att öka volymen i hela segmentet.

Klicka här för att se illustrationer av House of Oslo.

Önskelista

Om du kunde välja vilka utländska butiker skulle du vilja komma till Norge? Under de senaste åren har vi fått tillgång till några nya. Indiska har etablerat sig i centrala Oslo, har vi fått tillgång till delar av Habitat samlingen på rummet på Vindern, Muji på Åhlens - och Terence Conran på insidan butik Box.

Överst på redaktionslistan, danska Ilva. Det är lite över Ikea-slutet av prisklassen, och butiker som erbjuder prisvärda och bra möbler kan aldrig bli för många!

Har du några speciella inhemska favoriter som du vill komma till landet? Känn dig fri att dela med andra läsare i debatten nedan.

Externa länkar:

Utvecklare

Vika Handel

Arcasa

Koncept

Affärerna Online:

Illum

Åhléns

Inspiration Källor:

Maison Lafayette < 999> Om Marks and Spencers LifeStore om arkitektur. com

ADVERT

Mest populära