All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Lyx låg

Om att gå för brittisk elegans eller överlägsen japanska kvalitet är Neimen inte lätt att säga. Det beror självklart på vad du prioriterar i detta liv. Men oavsett vad resultatet är kan du se till att båda dessa lyxbilar är något vanliga. Båda är speciella på sitt eget sätt och båda kommer att få grannarna att tro att du plötsligt har blivit smutsiga rika.

För detta var dyra saker när de var till salu. Jaguar XF är S-Type efterträdare som skulle återställa ära status kontrolleras innan Ford kastade korten och sålde företaget till den indiska Tata Group.

Kontrollera vad du får för din gamla bil!

Foto Knut Arne Marcussen mer

Stort exteriör och interiör

Jaguar är här utrustad med en 2, 7-liters dieselmotor 207 hästar. Det ger en solid push utan att fungera väldigt snabbt. Det är ett vridmoment på 435 Nm och 0-100 går bort på 8, 2 sekunder. Topphastigheten är 229 km / h.

Les kompletterande använda test av Jaguar XF här ...

Inside regerar överlägsen brittisk elegans understöds av massivt trä och tjockt läder blandat med lite av modern teknik i form av en praktisk pekskärm. Torget är fast, men takhöjden i baksätet är lite skrämmande för de höga. Bagageutrymmet tar 540 liter.

Lyxstationer till 200.000!

Foto: Knut Arne Marcussen mer

Ingen diesel alternativet

GS lyx alternativ för Lexus tävlar i stor bil kategori mellan bland andra BMW 5-serie och Mercedes E-klass. Vissa dieselmotorer har aldrig hittat sig till Lexus GS. Tvärtom har de senare versionerna mest handlat om hybridlösning - bensinmotor i kombination med elmotor.

Test bil är ingen hybrid, men har en 3-liters V6 bensin vid 249 hästar. Det gör bilen mycket snabbt och 0-100 km / t går på 7, 2 sekunder medan toppfarten är 240 km / t. Vridmomentet är på respektabelt 310 Nm.

Den använda test av Lexus GS300 kan du läsa här ...

Det är en solid inre av GS 300 och motstånd från de flesta konkurrenter, kommer du här finna att de flesta av utrustningen oftast levereras. Några enkla utrustningspaket gjorde det mycket lättare och billigare att hämta bilen med allt som behövs. Finish nivån är tyvärr lite bakom Jaguar XF och det finns alltför många bekanta element från standarden Toyota interiör. Utrymmet inuti är bra, men stammen tar bara 430 liter.

Foto: Knut Arne Marcussen mer

sällsynt behandla till rimligt pris

Det är inte lätt att kröna en obestridd vinnare i detta används misslyckades. Lexus ger dig mest kraft, hållbar kvalitet och mycket utrustning till ett bra pris.Jaguaren är överlägsen lyx, körning och utseende. Många fördelar med båda, därför.

Men när dagen är över och autofilintryck sammanfattas, är det ingen tvekan: Så mycket godhet, så snygg design och bra körförmåga har vi sällan sett så lågt pris.

Vi säger regeln Britannia och lyfter Union Jack-flaggan den här gången.

ADVERT

Mest populära