All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mysigare leva med jordnära färger

Stugan ligger vackert belägen mitt i naturen, bara ett stenkast från vattnet. Inredningen präglades av hårda kontraster, med kraftiga blå och röda färger mot den gula panelen. Färginspirationen tas nu från utsidan - från moss, sten och lyng - och lugna färger i harmoniska kombinationer karakteriserar rummet.

Inredningen präglades av hårda kontraster.

Tak och väggar hade givetvis påverkats av både avfyring, sol och matlagning och blev gradvis mörk och gul. Det tillsammans med många kvistar skapade ett relativt turbulent intryck.

Yta och Färger

Det var önskvärt att tända de stora ytorna samtidigt som trädstrukturen behöll. Valet föll på pigmenterade paneltak i taket och ditto interiörbåtar på väggarna. Hela uttrycket är lättare och mycket tystare, och den vita taket och grå-beige nyans på väggarna bildar en fin inramning för möbler och tyger. Fönstren och fönsterkarmar är vitmålade, och det i sig gjorde mycket för att skapa en ljusare rum och nu ljuset reflekteras i större utsträckning än tidigare.

Kära ärftliga liv har ett nytt liv, mot dämpade väggar och ljusgardiner.

Läskrogen blev ny med textilier i varma jordfärger och gråmålade bord.

Med undantag av de soffor, som är ny, möbler en blandning av äldre och loppresultaten. Stolarna behålls som de var, medan de levande tabellerna ändrade stil och uttryck helt med grå färg. Gardinerna är i ljusa färger från rummet och de andra textilierna i mörkare jordfärger.

Bordet var ursprungligen mörkt gult, kännetecknat av tidens tand och blev ny och hård med grå färg.

ADVERT

Mest populära