All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Skyddsväggar

För många är det obehandlade träet synonymt med lun-kockost. Obehandlat trä är emellertid lätt gult och kan missfärgas av smuts och sot. Denna stuga verkade mörk och opersonlig med furu golv till tak tallgolv, tallmurar, furutak och tallmöbler.

Ägarna bestämde sig för att måla träpanelerljuset, detsamma var det för tak- och takbjälkar, lister och fönster. Och golvet lutade sig. Resultatet var en helt ny, ljus och välkomnande stuga - och ägarna var glada!

"Sliding Pussy"

I vardagsrummet målades panelen med en varm grågrå panellack som sedan avlägsnades på några ställen så att trädstrukturen skenade igenom. Det ger mer liv och "personlighet" till väggarna samtidigt som den varma, fina stugan känns. Läs mer om "Skapa naturligt slitage" på www. ifi. nej

Ny matplats

Matsalen var trevlig nog, möblerad med bord och stolar i en bra gammal stugastil, men det kan verka lite mörkt. Ljusa färger på väggar, tak, fönster, dörrar och golv förvandlade matsalen och gjorde det lätt och lätt. Underramen på bordet torkades och revs på samma sätt som köksincidenter. De gamla stolarna ersattes med så kallade barstolar, målade i samma färg som väggarna och platserna drogs i samma tyg som soffan i vardagsrummet.

ADVERT

Mest populära