All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ombonad matsal med arvegods

Paret hade en önskan att låta själen och tiden på det gamla huset betona inredningen. Det är därför integrerade objekt som ger rätt känsla, medan det är uppenbart att hemmet tillhör en ung familj.

Roligt färgval

Även om det är gamla föremål, ger det hela ett ungt uttryck.

Spisekroken är synlig från både vardagsrummet och köket, vilket är anledningen till att välja neutrala färger som är finjusteras med de andra färgerna på golvet. Både väggar och golvplattor är målade i en grå ton som hör till en gammal färgpalett, men samtidigt fungerar det bra.

Gardinerna är i en tung lint, som trots sin snygga färg lockar rummet. De gamla möblerna är en blandning av heroiska och soptippar.

- Fårskinn ger rufsig mattan och ljuskrona i rummet en touch av rock and roll, säger intriørkonsulent Ellen Skifjeld, som har varit ansvarig för inredning.

Golv med charm

Vit pigmentering belyser golvet samtidigt som den behåller sin gamla charm.

Det ursprungliga golvet i huset var delvis gulgat och slitat och delvis täckt med 70 graders golvbeläggningar. Den gamla beläggningen avlägsnades och trägolvet slipades, pigmenterades och målades. Spåren mellan brädorna och det gamla spåret gjorde ingenting. Sådana rustika detaljer hjälper till att skapa själ och karaktär - allt ser inte nytt ut! Paret var något obehagligt om hur golvet skulle vara; Han ville ha träverk i sin naturliga färg, hon ville ha det så vitt som möjligt. En något vit pigmenterad yta blev den gyllene mitten av vilken alla parter är nöjda.

golvet färgas med ett lager av vatten-baserade, vitpigmenterad panel lack som sedan förseglas med två lager vattenburna parkettlack av glans av 20 för att tillhandahålla hållbarhet.

- Det ska slipas med slippapper 150 och avstrykas mellan färgskikten. Varje lager måste vara helt torr, och man kan vilja vänta till nästa dag för att över färg, säger Trond Riise, teknisk chef på Nordsjö.

ADVERT

Mest populära