All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Smör

Det finns inget mästerverk för att göra 10-liters spänningen längre. Det bästa jobbet du gör när bara rätt mängd färg hänger igen på väggen.

- Om du målar färgen med en pensel och borstborste eller borstar den är det viktigt att det finns en tillräckligt tjock färgfilm för att skydda plagget. Tänk på att måla så mycket färg som möjligt utan smärta alls, måla mästare Enrico Bastiani hos färgtillverkaren Nordsjö.

Vissa tror att rause färgskikt ökar risken för sprickbildning, men det är inte så.

- Problemen med färg som sprickor beror främst på spänning mellan lagren om du under åren tillämpar för många beläggningar med färg, förklarar Bastiani.

Följ tillverkarens instruktioner

Använd den mängd färg som rekommenderas av tillverkaren för att få ett konsistent och korrekt resultat.

Malmester och teknisk chef för Butinox Futura, Per Lund Nielsen, bekräftar också att många idag tenderar att applicera för liten färg när man målar huset utanför.

- De moderna, vattentunna yttre målningarna är så lätta och lätta att stryka på väggen att folk tenderar att tjocka sig mycket längre än vad de gjorde med tidigare oljemålningar, säger han.

Hans råd är att läsa tillverkarens instruktioner om intervallet.

- Det är svårt att ge råd om hur man applicerar färgansökan, men det är viktigt att följa instruktionerna som tillverkaren informerar om förpackningen. Om det står att en liter ska rymma sex till åtta kvadratmeter, borde man följa den. Det är ingen anledning att klaga på färgen om det är användaren som har använt tunna lager, säger han.

Betydelsen av verktyget

Med en utomhusrull sprider du färgen jämnt över väggen, men kom ihåg att måla den med en pensel.

Med ett bra verktyg är sannolikheten större att du applicerar rätt mängd färg på ytan.

- Det är alltid svårt att veta hur mycket färg du lämnar när du tar penseln över klädseln, men det är viktigt att det bara är rätt; inte för mycket och förvisso inte för lite ", säger Jostein Brekka hos verktygstillverkaren Jordanien.

Välja en kvalitetsborste hjälper dig automatiskt att applicera en lämplig mängd färg.

- Med en kvalitetsborste som kan hålla mycket färg och kräver mindre smuts kan du jämnt fördela färgen och se till att du passar på ett passande slag. En mindre bra borste kommer att sprida färgen med varierande tjocklek, beroende på var du är i strykningen, säger han.

Håll ett vakande öga på hur mycket färg du använder under vägen är också ett bra tips.

- Kontrollera noggrant hur mycket färg du har i väskan, till exempel två liter, och följ hur många kvadratmeter du täcker. Justera sedan förbrukningen för att matcha färgtillverkarens instruktioner. Den mjukaste färgfilmen du vill ha är att använda en bra utomhusrulle för fördelningen och sedan borsta med en pensel. Det är bäst om du är två stycken; en att rulla och en borste med, borstar Brekka.

ADVERT

Mest populära