All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ombyggnads på en budget

lägenheten har i grund och botten en vinkel vardagsrum och ett sovrum och kök och badrum. Eftersom två studenter delade, var det nödvändigt att vända matplatsen till ett sovrum. Dessutom var det nödvändigt att Tobiassen själv hade en säng som alltid var redo, även om båda sovrummen skulle vara upptagna. Det var därför nödvändigt att göra en säng i vardagsrummet.

Målet var att borsta upp så billigt som möjligt, men på ett sätt som tog hand om de egenskaper som var. Och inte minst var det viktigt att det som gjordes skulle ta ett tag. När en elev son är över kan komma Turi Tobiassen att använda lägenheten jämnare, så det är viktigt att både stil och arbete är hållbara.

Ett bra råd från Tobiassen är att sitta ner med telefonen och datorn och kolla urvalet och priserna. Det finns vitvaror och badrumsutrustning i ett stort urval, mycket roligt finns det också bland mässan. Både glasvaror, spis och ångfläkt är mycket billigare än vad som verkar.

Nytt sovrum

Eldstadshallen var uppdelad och en vägg satt bredvid eldstaden för att skapa ett extra sovrum. Enkla garderober med ett djup på 37 cm sattes upp på en vägg. Tre öppna hyllor ger resten av lagringsbehoven. Ny säng och en liten dator skrivbord köptes, så rummet var helt möblerade. All inredning handlades där det var mest prisvärda och passade stilen (Ikea). Golvet här slipades och målades sedan, så det kommer att vara bra i många år. Väggarna är målade vita.

sovrum

Den gamla furugolv fick ett spel med vit glasyr, då det målades. Garderoberna runt dörren har några ytbeläggningar av vit färg och nya handtag. Här är det nu en dubbelsäng som flyttas till en annan vägg, där Turi Tobiassen har byggt hyllor av MDF-skivor. Här finns utrymme för både böcker och andra föremål. Utanför fönstret finns det tillräckligt med utrymme för ett litet skrivbord med utdragningsplatta.

Badrummet

Badrummet är alltid dyrt att borsta upp. Det måste göras noggrant och allt måste göras samtidigt. Tobiassen har försökt att göra det billigt, men i ett badrum är det nödvändigt att allt är solidt och gjort enligt reglerna. All gammal inredning kastades och nya plattor lades på de gamla. Det kan bara göras om det är helt fuktfritt. Badkaret ersattes med en komplett duschkabin, så det var inte nödvändigt att sätta membran överallt.

Kvadratiska vita kakel på väggarna, med vit tätningsmedel ger den en fin fin yta. Dessutom finns det alltid några enkla vita plattor att köpa till ett rimligt pris. Golvet var friskt och vackert med svart vit i schackmönster. Det är lätt att lägga till och är ganska klassiskt så det kommer att vara länge.

En enda duschkabin placerades i hörnet och den nya toaletten hängdes på väggen. Det är platsbesparande och underlättar rengöring. På den andra långa väggen gjorde Turi Tobiassen en hylla med inbyggt handfat. Hyllan är svetsad med fyrkantigt stål, hyllorna skärs av en laminerad bänkskiva i björk. Hylla fyller bara det utrymme som är utan att ravinga i rummet. Glasfängan var rimlig jämfört med många andra på marknaden, det lönar sig att kontrollera runt, priserna varierar kraftigt.

Det kan tyckas dyrt att göra något speciellt, men det blev verkligen den billigaste lösningen du kunde få. En svets i grannskapet tog 400 kr + moms för att hylla. Här är tre stycken. Dessutom kommer hyllorna. (Priserna på hantverkare tjänster varierar runt om i landet, som en indikation kan vi säga att han räknade 1, 5 timmes jobb per stege.)

Kök

I köket var det nödvändigt att lägga ett nytt golv, intill den gamla kork golv delvis lossna och så ful. Valet föll på kakel som är bra att hålla rena. Det var svartvitt som i badrummet. Alla väggar ovanför bänkskivorna var klädda med glasmosaik. Det är otroligt enkelt att hålla rent och det ser gott ut. Det är en idé att följa! Här används det också svartvitt. Glasmosaik finns i många prisklasser, så det kan vara smart att kolla priser på flera ställen. Den svagt glänsande ytan reflekterar ljuset, vilket är extra fint i ett litet rum. Kökets inredning har behållits, men rört sig lite och det har kommit till ett högskåp. Skåpen har nya handtag, huven har nya dörrar med mattglasdörrar, vilket ger ett lugnare intryck. Bänkskivan är färgad och oljad och ser helt ny ut.

Det fanns en ny spis och den keramiska hällen har ett fält i bänkskivan. För att göra det lite roligt, lades stål runt. Det ser bra ut och är naturligtvis praktiskt när det gäller heta krukor. Den nya spisen har flyttat ett hak bort från fönstret. Det ger bättre lastutrymme på båda sidor och gör det lättare att använda bänken framför fönstret som frukostområde. En ny fläkt, även det borstade stålet är monterat.

Vardagsrummet

Det fanns parkettgolv, men det behövde en ordentlig slipning. Sedan målades det med färgfärg. Efter en sådan behandling är den klar för många nya år. På väggarna målades det förut, det fick en ny skikt vattenbaserad färg. Fönster och listor är målade med den nya olje- / vattenfärgen. Det ersätter de gamla oljemålningarna. Det är tunnare och lättare att stryka, det luktar lite och det är bra att tvätta penslarna i vatten.

Den gamla eldstaden har blivit som ny med enkla knep. De röda tegelstenar är täckta med pus och skiffer plattan görs en lös huva borstat stål. Se ritning. Börja med att skapa en mall, så trimmer du toppen och botten när du tittar på ritningen. Turi gjorde allt själv och beställde stålplattan med färdiga skruvhål. Det kostar 1800 kr + moms.Så bara lyfta allt på plats!

Tankar bakom inredningen: Svart vit går igen hela lägenheten. Det ser rent och enkelt ut och är en bra grund för många färger. Eftersom Tobiassen är en textil designer, är det också naturligt för henne att vilja byta några färger runt henne. Med svart vit på väggar, golv och solid inredning är det enkelt att byta humör genom att byta textilier och små föremål.

Sovrummet i vardagsrummet är fixerat genom att satsa på en vinkelsoffa. Här finns plats för många att sitta och gott om sittplatser. En hjulkista fungerar som ett sidobord och under locket finns en bra madrasskudde som gör den extra sängen bekväm. Det här är den billigaste soffan på Ikea, men Turi har sytt lös drag till det av mikrofibertyg som ser ut som mocka läder. En klädd i svart, den andra krämfärgade funktionen, blev nästan italiensk design. Både soffbordet och förvaringsboxen är svetsade ihop av kvadratstål för en rimlig summa pengar. Den ormring som har givits till Turi har varit för.

Entreen

Här slipas golvet, vitlackat och målat, medan alla väggar är målade vita. Vattenbaserad färg används på väggarna, medan dörrar, formar och ramar har ett lager olje / vattenfärg som ger en yta mer som traditionell oljemaling och är lättare att hålla ren. På golvet finns en något långhårig råg. Det verkar inte smuts och spill så lätt och det är lätt att skaka av. Alla möbler är gjorda av samma svetsare som har gjort hyllor till de andra rummen. På det sättet blev det både rimligt och fullt utnyttjande av rymden.

ADVERT

Mest populära