All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Utlovar en ljus Tesla futures

Autofil: - Har du ett antal hur många norrmän har förbeställt Model S?

EM: - Ja, vi har ...! Men vi tänker inte flyga den i media.

Autofil: - Vi har hört ett cirkulär på 1200-1300 kontrakt.

EM: - Det låter inte helt fel det numret, nej. Det är allt jag kan säga.

Autofil: - Vinterområdet är ett viktigt problem för potentiella S-kunder i Norge. Vad tycker du är realistisk i en normal norsk vinter?

EM: - Med toppmodellen med det största batteriet kan vi lova en räckvidd på 400 kilometer, även i norska vinterväder. Modell S Prestanda har ett 450 kilometer intervall vid normal temperatur. Vid genomsnittliga vintertemperaturer kan man räkna med 10% lägre intervall och i extremt kallt omkring 20%.

A fyrsiffrigt antal norrmän har redan bokat elbilen Tesla Model S. Foto: Stein Inge Stølen mer

Autofil: - Vad är planen i form av laddinfrastruktur i Norge? En Tesla kommer kräva mycket ström på snabb laddning. Hur löser du detta?

EM: - Vi kommer att inrätta super laddare längs de viktigaste huvudgatorna i Norge i framtiden, så att alla som driver Tesla kan ladda säkert och enkelt överallt där en springa. Målet är att täcka hela landet så att en Tesla-ägare blir körd överallt utan att oroa sig för intervallet. Inledningsvis kommer det att vara mellan Oslo och Bergen, Trondheim, Stavanger och Stockholm. Dessa är färdiga när leverans av modell S startar under sommaren.

Se video från Genèves mässa här!

Autofil: - Kan det inte vara ett problem när tiotals Tesla-ägare står upp och argumenterar för samma superladdare?

EM: - Vår erfarenhet hittills är att detta inte är ett anmärkningsvärt problem. Våra laddningsstationer har fler laddningsportar, liksom den faktiska laddningen som sker snabbt och enkelt. På bara en halvtimme får du över 200 kilometer extra räckvidd. Vi har studerat körmönster hos de flesta människor och sett att de vill ta en halvtimme paus efter tre timmars körning, något som stämmer väl överens med Tesla räckvidd och laddningstid: 200 km enhet, 30 minuters laddning, och sedan ytterligare 200 kilometer driv.

Autofil test av Tesla Model S på Autobahn kan du se här:

Autofil: - Det finns förmodligen många som är intresserade av en modell S, men som är osäker på Tesla framtid och därför sitter på staketet. Företaget är relativt litet och har fått mycket medieuppmärksamhet på grund av ekonomiska problem. Vad kan du säga om detta?

EM: - Vi har investerat enorma resurser för att få Model S igång.En sådan investeringsperiod är nödvändig i alla företag som vill öka kapaciteten och hitta nya kunder. Vi var inte upp till önskad produktionsnivå fram till december, så det är inte förrän nu 2013 vi kan börja dra slutsatser om lönsamhet. Våra prognoser visar att vi faktiskt kommer att gå plus så tidigt som i första kvartalet i år.

Vi körde 1200 km i Nissan Leaf. Titta på video!

Autofil: - Vi har tidigare lovat produktionsstart av European Model S-bilar i mars. Nu säger du juni, med leverans i juli. Vad är orsaken till uppskjutningen?

EM: - Vi valde att tillbringa ytterligare tre månader på kvalitetssäkring och testning av de europeiska modellerna, både vad gäller laddningsstandarden i Europa och kalla väderfunktioner. Bland de viktigaste nyheterna för nordiska Tesla-kunder är den nya trefasladdningsporten som är anpassad till europeiska standarder, samt funktionen "Pre Conditioning". Det innebär att bilen lär sig ditt användningsmönster och förvärmer dig innan du kör till jobbet på morgonen, utan att behöva programmera. Du kan även manuellt ställa in föruppvärmningsfunktionen.

Supercar chock i Genève

Autofil: - Efter uppskjutningarna finns det många Tesla-köpare som fruktar att bilen inte kommer att levereras i år alls. Måste de oroa sig?

EM: - Det finns absolut ingen anledning att oroa sig för. Jag kan garantera att alla norrmän som har beställt modell S kommer att få bilen i år. Inte bara det; Alla som beställer en bil från och med nu till produktionen börjar i juni kommer också att få en bil levererad i år. När leveransen av de norska bilarna börjar, har Tesla möjlighet att producera 200 bilar per vecka. Dessa är uteslutande för europeiska kunder. Därför är det inga problem att uppfylla alla befintliga och framtida kontrakt.

Elon Musk lovar att Tesla Model X kommer hålla kupédörrarna när den är i produktion. Foto: Auto-fil Visa mer

Auto-fil: - När vill vi se modell X på vägen och hur kommer det att se ut?

EM: Leverans av modell X börjar under andra halvåret 2014. Produktionsversionen kommer att se exakt ut som det visas här, med blandade dörrar och alla. Jag hatar när tillverkare visar roliga konceptbilar för att ändra summan före lanseringen. Vi är det enda företaget i världen som säger att koncepten är nästan identiska med slutprodukterna, både när det gäller utseende och prestationsfigurer.

PS: Vi har den längsta Tesla Model S på vinterkläder!

Du kan läsa detta i nästa ark. Videon kommer också snart ...

ADVERT

Mest populära