All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Graciösa klockor

Det har varit en kall vår i år, men med några vackra klocka blommor på uteplats, kan du skapa en smak av sommaren.

- Bell (Campanula) är för många symbolen för sommaren. Några andra blommor kan vakna upp så söta sommarminnen som klocka, säger informatör Helen Bergh vid Informationscentralen för blommor och växter (OBP).

Campanula härrör från Alperna, östra Medelhavet och Kaukasus. Idag odlas betlehembellen (Campanula isophylla) i Norge, och varje år produceras cirka 200 000 sådana växter här. Några sprawling arter växer i norra regioner, och med oss ​​blå klocka är den mest kända klockblomma.

Förtjusande: Campanula är för mycket en söt sommarblomma.

Tips för att ta hand

- Den mest kända sommarblomma i Campanulaceae är Betlehem klocka och om du vårda det på rätt sätt kommer Betlehem klockan blommar med sina vita eller himmelsblå blommor hela sommaren, säger Bergh.

Anläggningen växer bäst i partiell skuggning men kan också positionen i skuggan, vilket gör den särskilt väl lämpad för vetter mot norr och täckta entréer. Växten har ett hängande vax och är därför fint som gott om växt, men bör placeras lite avskärmad från väder och vind. Betlehem bell får inte torka ut och vill ha lite gödsel en gång mellan.

Läs också:

tid att samla frön från trädgården

Har du en anläggning i din trädgård du vill ha lite mer av? Då kan du samla frön från växten och sedan själv! Här förklarar vi lite om hur du skörda från ...

Från insidan dekoration för Outdoor Plants

Maj är månaden för trevlig semester som bekräftelser, bröllop och nationaldagen, och Betlehem klockan är härlig att använda i dekorationer eller som dekorationer på bordet. Mindre grupper i korgar eller fler växter som ligger över bordet i varje kruka är ett dekorativt sätt att dekorera festbordet.

Om du vill ha en romantisk touch i vardagsrummet kan Betlehem Bell användas som en krukväxt inne. I bostaden bör betlehemskok placeras lätt, men inte i direkt solljus. Det är viktigt att hålla plantan jämnt fuktig eftersom den inte gillar att torka ut.

Efter festen kan blommorna planteras i burkar och sängar. Om du är bra på att klia de bleka blommorna blommar plantan hela sommaren. Betlehem-klockan är den mest blommande Campanula-typen vi har.

ADVERT

Mest populära