All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dejligt, dansk design

Dejligt, dansk design

  1. Mer om möbler
  2. Begagnat och prisvärd
  3. du sparar på klassikerna

Dansk design billigare i danmark

Sömstol, PH lampa och Piet Heins Superellipse bord. Några möbler som vi aldrig uttråkas. Vi bestämde oss för att testa hypotesen att danska designklassiker är biligst i Danmark - och vi kunde helt enkelt spara så mycket på att köpa nya matsalen ligger i Danmark i stället för Norge som vi skulle kunna finansiera en semester för att hämta den.

Foto: www. Arne-Jacobsen. com Visa mer

I Norge kostar ett B411 ellipsetabell 10.890 kronor. Om vi ​​köper det i Danmark kostar det 9 524 kronor (med nuvarande växelkurs). Vi drömmer om att vi sitter på de klassiska Syveren stolarna runt Piet Heins bord och tycker att sex är ett lämpligt tal till att börja med. Ska vi köpa stolarna här hemma vi behöver av 17. 220 miljoner - i Köpenhamn, de kostar 15 528.

Vi kommer alltså att kunna spara 3 058 miljoner på att köpa nya matsalen ligger i våra glada grannar. Det öppnar inte för en lyxresa men en returresa med danska båten och en natt på ett litet danskt värdshus, vi borde kunna hantera för detta belopp.

Hur mycket du sparar är givetvis beroende av hur mycket du köper - och vi fann också att det är mer värdefullt att hämta de lite dyrare möblerna.

Klicka här för att se fler prisexempel,

eller klicka här om du vill veta mer om dessa möbler.

Tull

[Ogiltigt objekt (NAV)]

Sedan kommer tullen. Som vi, efter det nya året, kommer att fungera med lika mervärdesskatt som danskarna, kommer det inte att få någon ekonomisk inverkan. Men du borde veta att det inte bara laddar bilen full av systoliska stolar och kör i land vid Vippetangen. Då kan du få lite obehaglig överraskning.

Har du varor för mer än 6 000 kronor (smärtgränsen per person för införande av varor) måste du anmäla till tullkontoret.

Läs mer på DinSide tull:

Tullen driva sina egna växelkurser

tullkvoter

ADVERT

Mest populära