All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

äR optimistiska om den mörka

-Ja, nu har vi vit på den här tiden. Historiskt är vi inte vana vid vita väggar, men vi påverkas av trenderna, han skrattar.

Han tror att med viss uppmuntran kommer många att tänka sig mörkare väggar. Han arbetar fortfarande med ett projekt nu när kunden har beställt mörka färger. Det började med att skoja lite för att använda mörka färger i sovrummen i stugan. Det var så framgångsrikt nu att huset är på gång.

Inte skrämmande

Enligt Bakke finns det ingen anledning att frukta att rummet kommer att krympa med mörkfärg.

- Ha, ha! Det är en illusion! Ett rum på 12m2 kommer inte att vara 14m2 om du målar den vit! Inga mörka väggar ger rummet karaktär och en lyxig känsla. Om du är rädd för att starta vardagsrummet, börja med ett litet rum! säger han.

Dark väggen bakom soffan säljaren

Bild Bohus

För möbelindustrin är också viktigt att hålla koll på förändringar i trendbild. Marianne Stensrud, som är ansvarig för bilder i kedjans marknadsföringsmaterial säger att de nu använda mörkare väggar för att locka kunder än de gjorde tidigare.

Möblerna är en del av en helhet och för att fresta kunder att agera, är det viktigt att det är rätt, säger hon.

I två år har hon i veckan levererat bilder för reklamtidningar, tema kataloger samt kedjans blogg, Instagram och Facebook, och vi har märkt att väggarna av bilderna är allt annat än ljus och osynligt. En helt klar ny trend från möbelfronten.

- Färgerna som "säljer" förändras tydligt. Vi kanske inte märker kunderna så mycket, men återförsäljarna uppskattar verkligen fler färger. Detta gäller både butiksmöbler och produkter.

Varför mörka väggar?

- Mörkare väggar ger en fin ram för möblerna. När väggarna och möblerna är ljusa är möblerna lite borta.

Blå är en populär färg som möbelleverantören använder mycket.

- Vi har använt mycket blå, eftersom det finns många fina blå färger på de nya färgkartorna från färgleverantörerna. Det här är säkra färger, eftersom tillverkarna är väl uppdaterade på internationella trender, och de flesta säljarefärger i norge matchar sina färger till det nordiska ljuset.

Mörka väggar matchar allt

Mörka väggar hör inte till en speciell stil - det är gratis, oavsett inredning.

Vi har testat många färger och fann att de mörkare färger fungerar bra för både ljus, ljus, skandinaviska möbler och mer klassiskt och stora möbler. Mörka färger träffar inredningen på ett bra sätt. Och både möbler och ljusa golv har många blivit bättre med mörkare väggar.

Marianne Stensrud

Små grepp som ger stor förändring

- Det är fantastiskt att se hur olika grå eller beige soffa är när vi byter.Det är ett enkelt trick av stor förändring som kan överföras till ett hem, säger hon.

Strensrud uppmuntrar människor att lyssna på sin egen mageförmåga och följa sin egen smak.

- Som butikskedja måste vi jobba lite mer än allt ska vara vitt och människor måste följa sin egen smak. Nu går du efter de färger du gillar bäst, det samma gäller kläder. Känna kejsaren på 70-talet, vi var roligare då. Det är dags att producera färger som var otänkbara för några år sedan, avslutar hon.

ADVERT

Mest populära